Afbeelding

NK Maasheggenvlechten

Algemeen 12 keer gelezen
BEUGEN - Ook dit jaar worden weer duizenden mensen verwacht op het Nationaal Kampioenschap Maasheggenvlechten. Zondag 11 maart beleeft deze sfeervolle buitendag waar natuur en cultuurhistorie elkaar omarmen al weer zijn zevende editie.

Elk van de ruim dertig deelnemende vlechtteams krijgt een eigen stuk heg toegewezen. Onder het toeziend oog van publiek en jury strijden zij om de wisseltrofee, de Gouden Hiep. Bovendien zullen vlechters uit Engeland, Frankrijk en België hun eigen vlechtstijlen demonstreren.

[image=202919]

Buiten het vlechten is er een uitgebreid nevenprogramma met vertier en informatie voor jong en oud. Zo kun je trekpaarden, brandrode runderen, een schapendrijver, vendelzwaaiers, toneelvoorstellingen en muzikanten worden bewonderd. Kinderen kunnen kalfjes aaien, pony rijden en hun eigen Maasheggenwerkstukjes maken. En natuurlijk zijn er ook dit jaar weer veel informatiestands met natuur, cultuurhistorie en kunst en een grote horecatent.
Stichting Landschapsbeheer Boxmeer en IVN De Maasvallei organiseren het Maasheggenvlechten op een terrein van Staatsbosbeheer tussen Beugen en Oeffelt. Op 11 maart van 11.00 tot 16.00 uur. Gratis toegang en parkeren. Voor informatie: (0485) 52 00 76. Zie ook www.maasheggen.nl.




Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant