Afbeelding

'Misterieuze' vondst in Oeffelt

Opmerkelijk 46 keer gelezen
OEFFELT - Op De Raamhof in Oeffelt werd onlangs een opmerkelijke vondst gedaan. Buurtbewoners troffen gigantische keien aan in de berm, en staan voor een raadsel. Alles wijst er op dat het hier gaat om enkele unieke keien. Om de herkomst vast te stellen is de bekende archeolooog Grind, verbonden aan de universiteit van Stonetown ingeroepen.

[image=203060]

Grind spreekt dan ook van zeer unieke exemplaren, die in het verleden vermoedelijk gebruikt zijn bij het bouwen van hunnebedden. Op dit moment wordt onderzocht hoe oud deze keien zijn. Een geïnteresseerde buurtbewoner antwoorde nuchter dat de keien uit het stenen tijdperk komen. "Waren het sneeuwballen geweest, dan zou het waarschijnlijk zijn dat ze uit de ijstijd komen", luidde zijn koele redenatie. Andere buurtbewoners vragen zich dan ook verbaasd af wie deze nuchtere buurtbewoner is.

[image=203059]

Op dit moment is het een komen en gaan van toeristen die over de opmerkelijke vondst hebben gehoord. Gewapend met hamer en beitel komen zij naar de De Raamhof om een klein stukje kei te bemachtigen. In De Raamhof levert deze toestroom van mensen gigantische parkeerproblemen op. De bewoners hopen dan ook dat de keien snel worden verwijderd, zodat ze hun auto weer gewoon in hun eigen straat kunnen parkeren.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant