Afbeelding

Sint Cecilia: ‘Een écht verjaardagsfeest’

Kunst en cultuur 19 keer gelezen
ZIJTAART – Fanfare Sint Cecilia uit Zijtaart vierde afgelopen zaterdag haar 110-jarig bestaan. Bij die gelegenheid werden enkele jubilarissen in het zonnetje gezet en werd de nieuwe concertkleding gepresenteerd.

[image=203336]

Gekleed in spiksplinternieuwe concertkleding speelde de jarige Zijtaartse fanfare zaterdagavond in Zaal Kleijngeld een gevarieerd muzikaal programma. Met een mooie solopartij presenteerde Paul Schepers de nieuwe marima aan het publiek.
Bloemen en mooie woorden waren er voor Harrie en Rina van Berlo van Vloerenbedrijf Van Berlo. Het echtpaar is 25 jaar honorair lid. “Mensen vinden sponsoring vaak heel gewoon,” zo bracht voorzitter Anja Heerkens onder woorden: “Maar je moet het toch maar willen doen. Zonder mensen als familie Van Berlo zouden wij niet zo’n mooie vereniging zijn.”
Er werden ook actieve jubilarissen gehuldigd: de broers Jan en Cor van Zutphen zijn beiden 60 jaar muzikant van de fanfare en Hans Habraken maakt al 40 jaar deel uit van Blaaskapel De Boemelaars. “Het zijn alle drie echte verenigingsmensen, die altijd klaar staan voor onze vereniging,” aldus Anja Heerkens.
Francien van de Ven, vice-voorzitter van de bond van Brabantse Muziekverenigingen was aanwezig om de jubilarissen hun versierselen op te spelden. Na afloop van de huldiging werden speciale verzoeknummers voor de feestelingen gespeeld, met later op de avond nog een optreden van de kinderen Van Zutphen.
De avond werd afgesloten met een ‘gezellige na-borrel’: “Zoals dat hoort bij een verjaardagsfeestje,” besluit Anja. (foto's: Peter Kuijpers)

[image=203337]

[image=203335]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant