Afbeelding

Vrouwen De Willy’s zingen in ‘de Breij’

Opmerkelijk 136 keer gelezen
WILBERTOORD - Bezoekers van het populaire Feestboerderij De Breijenburg in Ledeacker kunnen zaterdag genieten van een bijzonder muzikaal optreden.

Samen met uitbater en volkszanger Johnny Romein stappen een aantal voetbaldames uit Wilbertoord op het podium om een totaal vernieuwde versie van het clublied van De Willy’s ten gehore te brengen.

[image=203852]

Barchallenge
“Dat we mogen optreden hebben we te danken aan onze deelname aan de ‘Barchallenge’ in De Breijenburg”, vertelt Heidi Willems-Hermens van De Willy’s. Het Peeldorp heeft maar liefst drie damesteams (2e, 5e en 6e klasse), met spelers die variëren in leeftijd van 16 tot 43 jaar. Heidi (39) speelt nu in het tweede, maar stond daarvoor 18 jaar in het eerste.
Gestoken in blauwwitte clubkleuren lieten ze zich in de feesttempel in Ledeacker van hun beste zijde zien. Met hun initiatief ‘Proud to be Fout-avond’ hielden ze de mannen van Volharding 7 achter zich. Het leverde een bedrag van bijna 8.000 euro op. “Een deel wordt besteed aan nieuwe trainingspakken voor onze drie damesteams en over wat dan overblijft, moeten we het nog hebben.”

Ervaring
De afspraak voor de opnamen in de Deyoso studio in Boekel, dat ging razendsnel. “Op een dag kreeg ik een telefoontje van Johnny Romein. Of ik voor de dag erna een aantal dames bijeen kon scharrelen. Of we zangtalent hadden was niet belangrijk. Uiteindelijk waren we met zeven dames.”
Het repertoire van de dames van De Willy’s beperkt zich tot zegge en schrijven één nummer en dat wordt zaterdag natuurlijk met Johnny Romein als gangmaker uitbundig ten gehore gebracht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant