Afbeelding

Ermens kandidaat Tweewielerzaak van 2012

Zakelijk 70 keer gelezen
OPLOO – Ze weten al dat ze de beste tweewielerzaak bezitten van Zuid-Nederland. Maar wordt het Oploose familiebedrijf ook ’s lands nummer één onder de fietsenwinkels? Marc en Miranda Ermens zijn ‘reuzenbenieuwd’ of ze volgende week worden gekroond als tweewielerzaak van het jaar 2012.

In Cinemec in Ede, met drie kandidaten op het podium en een paar honderd collega’s en zo ongeveer de hele tweewielerbranche in de zaal, wordt de winnaar van de prestigieuze competitie bekendgemaakt. “Het zou een geweldige beloning zijn voor alle vernieuwingen van de afgelopen jaren”, vertelt de 41-jarige fietsenmaker Marc Ermens.

[image=203856]

Bekoren
“Dit is best een handige uitkomst. In plaats van een gesprek aan de drukke balie kunnen we hier rustig met een klant praten”, vertelt Marc in het zitje tussen de blinkende tweewielers in de dankzij veel glas open showroom. De koffiehoek is niet het enige punt waarmee het Oploose paar de jury wist te bekoren. Ook de moderne en ruimtelijke showroom viel in de smaak, evenals de werkplaats, het praktisch ingerichte magazijn, de fotohoek, een laadstation (voor elektrofietsen) en de op prijs ingedeelde stalling van de tweedehands fietsen. “We hebben alles geprijsd, tot de accessoires toe. Dat wordt erg op prijs gesteld”, vult de eveneens 41-jarige Miranda aan.

Visie
Bij de verbouwing in 2010, toen de in 1998 gestarte zaak van 180 naar 300 m2 werd vergroot, gingen ze niet over één nacht ijs. Ze bekeken allerlei winkels, tot modezaken toe. “Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden en je steekt veel op”, zegt Marc. “Toen we de plannen gingen uitwerken zijn we ook gaan nadenken over de routing”, vult Miranda aan. Het toekomstgericht denken, ook dat viel in goede aarde bij de jury. “Je moet een visie hebben en die ook uitstralen. Als je een fiets verkoopt, ga je een relatie aan met die klant. Dat zien wij als investeren in de toekomst”, zegt Marc. Ook de vroege keuze om specialist in elektrofietsen te worden, is daar een goed voorbeeld van. “Wij waren de pioniers en we proberen voorop te blijven lopen.”

Verkiezing
De inrichting van de zaak, het serviceniveau, de gezonde financiële huishouding, presentatie en promotie, het wordt allemaal bij de beoordeling betrokken. “Het plaatje moet compleet zijn”, zegt Marc. Ze hebben al jaren een website met een internetwinkel en sinds kort zitten ze op facebook. “Je staat verstelt van het bereik”, zegt Miranda. Bovendien leverde het veel positieve aansporingen op. Van de drie kandidaten voor de titel wisten ze in elk geval de meeste internetstemmen uit het vuur te slepen. “De betrokkenheid is gigantisch groot, maar de jury heeft natuurlijk de zwaarste stem. En dat zien we volgende week maandag.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant