Afbeelding

Genneps stel startklaar voor missie

Opmerkelijk 26 keer gelezen
GENNEP - Freek Steinnman en Hanneke Peters uit Gennep staan aan de vooravond van een nieuw avontuur en een missie. “We vertrekken op zatdag 11 februari voor de Amsterdam-Dakar Challenge”, zegt Hanneke. “De aankomst in Dakar staat gepland voor eind februar.i”

Als team 1201 heeft het Gennepse stel duidelijk een missie. “We willen ons voertuig, een helemaal opgeknapte Mitsubishi Pajero, schenken aan een goed doel. Wij hebben daarom besloten onze auto te schenken aan Child & Mother Care Marie Joof in Brufut in Gambia. De wagen gaat daar dienst doen als ambulance. Child & Mother Care word gerund door Marie Joof, een Gambiaanse die als gediplomeerd verpleegster en verloskundige en ziekenzorg heel goed werk doet. Marie Joof heeft de supervisie over negen dorpen waar geen ziekenhuis of dokter is. Ook controleert en begeleidt zij de TB-patiënten”, zegt een gepassioneerde Freek Steinnmann.

[image=203860]

Enthousiast
De twee Gennepse avonturiers werden enthousiast gemaakt door een collega van Freek waarna zij snel besloten deel te nemen. “We kregen tijdens een vakantie in Gambia een sms-je van mijn collega, die overigens dit jaar ook meedoet. We zijn meteen eens gaan kijken in de regio. Daar ontmoetten we ook Marie Joof.” Eenmaal thuis in Gennep besloot het stel de uitdaging aan te gaan. “We hebben ons aangemeld, samen met mijn collega”, zegt Freek, “en vervolgens is de auto aangeschaft en mede door veel sponsors opgeknapt en reisklaar gemaakt. Het is hartverwarmend om te zien hoe iedereen bereid is hieraan mee te werken.

Reis
Op zaterdag 11 februari starten Hanneke en Freek en hun missie vanaf Amsterdam. De tocht voert in Europa tot het zuidpuntje van Spanje waar de overtocht naar Marokko gemaakt wordt. De tocht waarbij de ca. 50 teams uit veiligheidsoverwegingen niet solo mogen rijden eindigt eindigt medio eind februari in Dakar waarna nog 400 km afgelegd moeten worden naar Banjur in Gambia. “Daar wordt de auto geschonken aan Mother & Child Care. en is onze missie geslaagd”, zegt Hanneke, die uitziet naar de ‘once in a life time experience en goede doelentocht’. Voor informatie zie www.amsterdamdakar.nl (team 1201) en http://www.menonamission.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant