Afbeelding

Hoogste eer Oploose fietswinkel

Zakelijk 25 keer gelezen
EDE / OPLOO – De 15e editie van de Tweewielerwinkel van het Jaar-verkiezing is gewonnen door Marc Ermens Fietsen uit Oploo. De fietswinkel van Marc en Miranda Ermens werd, tijdens de vandaag gehouden BOVAG Branchedag in het Cinemec in Ede, officieel uitgeroepen tot Tweewielerwinkel van het Jaar 2012. Deze prestigieuze verkiezing wordt georganiseerd door het vakblad Tweewieler.

Naast Marc Ermens Fietsen waren ook Geniet van Fietsen uit Nunspeet en BikeSportive Specialized Store uit Haarlem doorgedrongen tot de finale. Deze mede-finalisten kregen een oorkonde met ‘Eervolle Vermelding’ uitgereikt.

[image=204301]

Opmerkelijk
Opvallend bij deze editie van de verkiezing is dat de drie genomineerden relatief kleine winkels zijn, met zo’n 300 vierkante meter showroom. Verder hebben alle drie recent een verbouwing achter de rug. “Hoe kleine zaken groot kunnen zijn,” merkt juryvoorzitter Ferry Smith van de ANWB op. “Twee van de drie ondernemers zijn tevreden met de winkel die ze hebben en zijn niet op zoek naar uitbreiding, filialisering of overnames."
"Die houding gaat gepaard met een proactieve ondernemersvisie. Elk van de finalisten is alert op marktontwikkelingen en continu bezig met het verbeteren en innoveren van zijn winkel. Dat blijkt ook uit het feit dat ze alle drie onlangs hebben verbouwd. Een investering die in deze onzekere economische tijden getuigt van durf,” aldus Ferry Smith.

Unaniem
Het wil wel eens heel anders gaan, de eindjureringsronde van de verkiezing tweewielerwinkel van het Jaar. Met flinke discussies en afwijkende voorkeuren van de diverse juryleden. Zo niet dit keer. Alle juryleden, de teams die de winkels bezoeken, maar ook de accountant, de winnaar van vorig jaar en de mystery shopper waren unaniem in hun voorkeur voor Marc Ermens Fietsen.
Marc Ermens, die eerder genomineerd was voor Tweewielerwinkel van het Jaar in 2009, heeft de verbouwing zelf uitgevoerd. Het resultaat is een sfeervolle winkel die bovendien makkelijk uitgebreid kan worden. De jury betitelt de winkel als "fris, opgeruimd, met een uitstekende routing en perfect georganiseerd." Reparatiefietsen blijven bijvoorbeeld uit het zicht van klanten. Ermens biedt een zeer ruime keus aan e-bikes en profileert zich al jarenlang als e-bike specialist, waardoor klanten uit de omgeving de winkel goed weten te vinden.

Polltopper
De jury van de verkiezing Tweewielerwinkel van het Jaar bestond uit vier leden, aangevuld met een accountant, een mystery shopper en de winnaar van vorig jaar, Maarten Akkers van Jan Kooij 2Wielers in Nijmegen. De leden vormen een mix van branchekenners en retaildeskundigen.
Op tweewieler.nl liep sinds december 2011 de Tweewielerwinkel van het Jaar poll. Consumenten en vakgenoten konden hier stemmen op hun favoriete winkel of collega. De poll geeft een beeld van de populariteit van de winkels. “Er is heel veel gestemd,” meldt Hedwig Berendsen. “En ook hier met als resultaat Marc Ermens Fietsen als koploper.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant