Afbeelding

Wie wordt 'Grotste Muk van Kuuk'?

Carnaval 206 keer gelezen
CUIJK - Het carnaval in Cuijk begint zaterdag 18 februari met de verkiezing van de 'Grotste Muk van Kuuk 2012'. Dit evenement wordt door het Nölers- Boereparrelement in samenwerking met Café Spinners alweer voor de zestiende keer georganiseerd. Het evenement, dat te boek staat als een van de 15 meest unieke carnavalsevenementen van Brabant (bron: Brabants erfgoed, red), wordt door velen met schrik afgewacht. Maar ook door velen bezocht om het ludieke karakter en een mooie start van carnaval.

[image=204367]

Wat is een Muk, zullen niet ingewijden zich misschien afvragen? Een Muk is een jong onbeholpen kalf wat van gekkigheid niet meer weet of het naar voren of naar achteren gaat. Het gedrag is dus niet voorspelbaar en meestal opvallend en tegendraads. En wat blijkt: zo is het in het leven van vele Cuijkse mensen ook. Gedrag wat je toch van vele mensen niet direct zult herkennen, maar waar je veelal achteraf hard om kunt lachen. Het gaat dus om de onbegrijpelijke, maar ook gewone stommiteiten. In ieder geval 'Muk-waardig'.

Gang van zaken
Een geheime commissie gevormd uit de leden van het Nölers-Boereparrelement, die zelfs van elkaar niet weten dat ze in dezelfde commissie zitting hebben, brengen de namen in. En vanuit deze namenlijst worden de eerst genomineerden gekozen. Hoezo eerst genomineerden?
Reden hiervan is dat uit de voorgaande jaren de ervaring is opgedaan dat juist na het uitkomen van deze lijst nog allerlei lieden hun uiterste best gaan doen om de door de commissie gestelde voorwaarden te gaan tarten. Ook in deze krant zal nog wel weer een of andere onverlaat als Muk genomineerd kunnen worden. Daarom wil de commissie graag nog een plaats vrijlaten voor deze aspirant-Muk. "Dus denk niet dat er nu niet meer op u gelet wordt, want er bestaat altijd nog een kans. De exacte uitleg van waarom deze mensen zijn genomineerd hoort u tijdens deze verkiezingsbijeenkomst", aldus Maarten Hermens namens de Muk-commissie.

Genomineerden
Wie zijn er dit jaar boven komen drijven als eerst genomineerden, uiteraard een aantal mensen die hun uiterste best gedaan hebben om in aanmerking te komen voor de titel 'Grotste Muk van Kuuk2012', namelijk:
Carnavalsvereniging De Ulewappers uit Sint Agatha, Tim Janssen (lid van de Nölersraad), Frans Bus, Rob Bovenkerk (materiaalmeester Nölers), Rob Poel (hij zou er eens niet tussenzitten), Evert v.d.Hoogen (bestuurslid van de Nölers), Sjel van Dijk van het bekende Cuijkse Taxibedrijf, maar ook Harrie Vullings van het Merletcollege. En uiteraard ook nog diegene die het toch niet stil kunnen houden deze laatste week.

Uitreiking
De uitreiking van de 'Grotste Muk van Kuuk' is zaterdag 18 februari in het stamcafé van het Nölers-Boereparrelement, te weten Café Spinners, aan de Grotestraat in Cuijk. De uitbaters Bernadette en Koen verwachten iedereen die dit mee wil maken rond 14:00 uur in de kroeg. De genomineerden worden vanaf 14.30 uur voorgesteld en de winnaar wordt rond drie uur bekend gemaakt. Toegang is gratis.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant