Afbeelding

Alle registers open op 11e Mértzitting

Carnaval 97 keer gelezen
GENNEP - De Mé.rtzitting van zaterdag 18 februari wordt een speciale. Voor de elfde buitenzitting op de Markt in Gennep trekken de organiserende carnavalsverenigingen ‘t Bombakkes (Gennep) en De Maskotters (Ottersum) alle registers open. Op het programma staan de elf winnaars van het Limburgse Vastelaoves Konkoers (LVK).

Er komt echter meer kijken bij de organisatie van de Mé.rtzitting. Door de toenemende belangstelling treft de organisatie de nodige maatregelen, om de veiligheid bezoekers optimaal te garanderen. Er mogen daarom maximaal 3.000 bezoekers het het Mé.rtterrein. De Markt is rondom afgesloten. Er is alleen toegang via de Zandstraat. Ook zijn glaswerk, eigen dranken en grote zelfgebouwde objecten taboe.

[image=204548]

Historie
De Mé.rtzitting is een initiatief van de Gennepse vasteloavendclup ‘t Bombakkes die de eerste aflevering in 2002 alleen organiseerde. Een jaar later sloot buurman De Maskotters aan in Stichting de Mé.rtzitting. Op de fraaie locatie op de Markt in Gennep traden door de jaren de bekendste (overwegend Limburgse) carnavalsartiesten op. Vaak onder een stralende zon genoten enkele duizenden carnavalisten, uit de Kop van Noord-Limburg en Land van Cuijk van de gratis toegankelijke Mé.rtzitting.

Programma
Het jubileumprogramma van de Mé.rtzitting begint op zaterdagmiddag om 13.00 uur met de Gennepse schlager allertijden Van wie ziede jeij d’r énne van De van de Gólde. Vervolgens passeren alle LVK-winnaars van de laatste elf jaar de revue. Zo geven Frans Crooneeberg (Wie de HerrGott, 2002, Peter en Wim (Dèh dan dao isse, 2003), Karoesj (Dat zit beij oos in de femilie, 2006), De Toddezek, (Heeij blief ich plekke, uit 2007)en Ni mier en ni minder uit 2009), Bram en Ruud (Kriebels, 2008 en drievoudig winnaar W-dreej (Vandaag uit 2010, Kom ens beij ós kieke uit 2011 en Doot’s gek uit 2012). De elfde Mé.rtzitting wordt om 18.00 uur afgesloten met een optreden van Frans Theunisz en een hernieuwd optreden van de Mértkapel met 60 tot 70 leden van muziekkapellen uit Gennep, Ottersum en ‘t Ven. Voor meer informatie zie www.bombakkes.nl en www.maskotters.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant