Afbeelding

Zes gangendiner Alpe d'HuZes

Algemeen 31 keer gelezen
OTTERSUM - De Ottersummers Sjaak Smits en Roger Engelberts nemen op woensdag 6 juni deel aan Alpe d’HuZes. Om hun bijdrage aan het onderzoek naar een goed leven met kanker te realiseren, treffen zij de voorbereidingen op een unieke aktie. “We organiseren een zes gangendiner dat in het teken staat van de wielrennerij, voor het hele dorp. Iedereen mag daarom op zaterdag 21 april aanschuiven, voor het goede doel”, nodigt Sjaak uit.

De twee bevlogen Ottersummers willen de sponsors van hun actie ook een tegenprestatie bieden. “We zijn allebei van mening dat je voor een donatie ook best iets terug mag doen”, verduidelijkt Roger.

[image=204549]

Streekgerechten
De initiatiefnemers willen hun dorpsgenoten en andere gasten een zes gangendiner aanbieden, met producten van eigen bodem of uit deze streek. “Het diner wordt bereid door twee gerenomeerde koks van Ottersumse afkomst. Fred Smits en Bram Polkamp werken in de keuken van vooraanstaande restaurants in Heerlen en Nijmegen en staan in de keuken van De Pub belangenloos voor 150 gasten achter het fornuis. Bij grotere belangstelling houden we een tweede avond”, zegt Sjaak.

Dynamisch
De zes gangen worden aangekondigd door sprekers die door de initiatiefnemers worden uitgekozen. “Het uitserveren gebeurt op een speciale manier. De gangen worden niet zomaar aan tafel opgediend. Om het diner dynamisch te houden, worden de gangen op speciale mmanieren aangeboden”, zegt Sjaak. “Een van de haarspeldbochten van Alpe d’Huez komt daarbij kijken, en ook willen we de ravitaillering zoals die bij grote wielerwedstrijden plaatsvindt erbij betrekken”, verklapt Roger, “want we willen onze gasten een onvergetelijke avond bezorgen waarover iedereen nog jaren praat.” De prijs voor het zes gangendiner is geheel in stijl. “We denken aan een prijs van 66 euro. Dat bedrag refereert aan de 66 deelnemers waarmee Alpe d’HuZes ooit begon.”
Binnenkort gaan uitnodigingen naar verenigingen en organisaties de deur uit. “Ook anderen kunnen bij mij een plaats reserveren. Voor informatie bel (0485) 51 29 45 of e-mail naar:
.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant