Afbeelding

Metworstrennen met een zwart randje…

Algemeen 33 keer gelezen
BOXMEER - In de nacht van 16 op 17 februari is Jan Verdijk uit Boxmeer op 87 jarige leeftijd overleden. Zijn overlijden aan de vooravond van de Metworstrennen betekent voor de wedstrijd van 2012 een editie met een zwart randje.

[image=204660]

Jan Verdijk was de oudste en trotse nog in leven zijnde oud-Koning van vereniging De Metworst en een Metworstman in hart en nieren. Hij wist de rennen maar liefst drie maal op zijn naam te schrijven: in 1949, 1950 en 1952.
Jan was altijd een spontane en een onderhoudende gesprekspartner, zeker als het de Metworstrennen betrof: Hij glunderde van top tot teen als hij in geuren en kleuren over ‘de Metworst’ sprak. Tot het laatst toe was hij betrokken bij het wel en wee van de vereniging. De overledene heeft tot en met vorig jaar géén Metworstrennen overgeslagen. Zijn vrienden bij de Metworst zullen hem missen in ’t Vortumsveld. “In gedachten zal Jan zeer zeker aanwezig zijn”, zo laat voorzitter Eric Stiphout van de Metworstvereniging weten. Namens zijn collega bestuurders en leden spreekt hij een oprecht “Jan bedankt!” uit.

‘Mensenmens’
Jan Verdijk een echte ‘Mensenmens‘, ontving op 5 juni 2010 uit handen van burgemeester van Soest de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau voor het vele vrijwilligerswerk voor de Boxmeerse gemeenschap. Behalve voor de Metworstrennen zette hij zich in voor de jaarlijkse Vaartprocessie, de wielerronde Daags na de Tour, evenals voor de parochie, de carnavalsvereniging en de buurtvereniging.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant