Afbeelding

Mertzitting weer grandioos geslaagd

Carnaval 26 keer gelezen
GENNEP - De elfde editie van de Mertzitting is een grandioos carnavalsfeest geworden. Lokale artiesten maar ook de winnaars van het Limburgse Vastelaovesleedjes Konkoers (LVK) brachten de drieduizend uitgelaten bezoekers in vervoering.

[image=204791]

Toen om 12.00 uur de porten van de Markt opengingen, stroomde het publiek binnen. Amper anderhalf uur later waren alle drieduizend beschikbare polsbandjes uitgegeven. Met toestemming van de politie mochten er daarna nog mondjesmaat ‘gelukkigen’ naar binnen.

[image=204793]

Na de opening om 13.00 uur met de Mertkapel zongen de dames van Die van de Go.lde hun Gennepse schlager aller tijden Van wie ziede gïj d’r enne. Vervolgens zongen de LVK-winnaars de kleurrijke menigte toe.

[image=204792]

Enkele buitjes konden de uitgelaten stemming op het feestje dat de carnavalsverenigingen ‘t Bombakkes (Gennep) en de Maskotters (Ottersum) jaarlijks bouwen niet bederven. Een bezoeker trok zelfs de stoute schoenen aan en vroeg zijn vriendin ten overstaan van de volle Markt ten huwelijk. Na het slotakkoord van de Mertzit-ting werd in de Gennepse cafées doorgefeest.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant