Afbeelding

Meer IBN'ers bij milieustraten Land van Cuijk

Algemeen 15 keer gelezen
HAPS - De Bestuurscommissie Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel (BCA) heeft haar samenwerking met de organisaties Stichting Actief en IBN verstevigd. Zo wordt sinds 1 januari 2012 meer personeel van IBN ingezet op de (mini)milieustraten in het Land van Cuijk en Boekel voor een minimale looptijd van vier jaar en is het takenpakket van Stichting Actief verder uitgebreid.

[image=205792]

De BCA heeft zichzelf ten doel gesteld om minimaal 25% van het milieustraatpersoneel te bezetten met personeel met een afstand tot de arbeidsmarkt. Alle medewerkers die werken op de milieustraten voldoen aan de vereiste vakkennis en zijn minimaal VCA opgeleid. IBN is vanaf januari 2012 werkzaam voor de milieu- en groenstraat Haps en de zes mini-milieustraten in Overloon, Boxmeer, Mill, Wanroij, Cuijk en Velp.

Uitbreiding
Naast IBN breidt ook Stichting Actief haar samenwerking met de BCA verder uit. Tot januari van dit jaar hield Stichting Actief zich bezig met het uitzetten en innemen van inzamelmiddelen (kliko’s), koel- vriescombinaties, herbruikbare huisraad en her te gebruiken goederen.
Eveneens hield Stichting Actief zich al bezig met het stimuleren van hergebruik goederen (kringloopwinkels) en per 1 januari 2012 zijn daar de distributie van blauwe tariefzakken in het Land van Cuijk en Boekel naar detaillisten alsook het inzamelen van grof huishoudelijk afval (GHA) op afroep aan huis aan toegevoegd.

Samenwerking
Stichting Actief draagt zorg voor het vinden van passend werk voor personen met de grootste afstand tot de arbeidsmarkt. Jeroen Willems, voorzitter van de BCA, vertelt over de verstevigde samenwerking: “De BCA stijgt met deze samenwerking ver boven de wettelijke norm van 5% uit voor gemeenten die te maken hebben met Europese aanbestedingen, om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten. Het doel van zowel IBN, Stichting Actief als de BCA is om deze categorie arbeidskrachten te begeleiden naar participatie aan de ‘reguliere’ arbeidsmarkt.Daarnaast ziet de BCA het als haar (maatschappelijke) taak om hierin ondersteuning te bieden.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant