Afbeelding

GroenEstafette in Land van Cuijk

Algemeen 35 keer gelezen
BOXMEER - In het kader van de Nationale Viering Boomfeestdag vindt in de periode vanaf zondag 11 maart een groenestafette plaats in alle Land van Cuijk-gemeenten. De ‘kick-off’ van de GroenEstafette is tijdens het NK Maasheggenvlechten op zondag 11 maart. De afsluiting (en het hoogtepunt) valt tegelijkertijd met de Nationale Viering Boomfeestdag op woensdag 21 maart, als prinses Maxima in Oeffelt een meidoorn zal planten.

[image=205897]

Behoudens de Maasheggenvlechten en de Nationale Viering in Boxmeer (en bijbehorende Groenmarkt in Cuijk, red.) vinden tijdens de GroenEstafette verschillende activiteiten plaats in alle gemeenten van het Land van Cuijk.
Alle basisscholen in Sint Anthonis doen mee aan de gemeentelijke boomfeestdag op 14 maart. Die van de gemeente Mill & Sint Hubert vindt 13 maart plaats bij basisschool ‘t Stekske in Langenboom. Die in Grave is op 14 maart, maar de locatie is nog niet bekend. In Cuijk wordt de lokale boomplantdag op drie verschillende locaties gevierd op donderdag 15 maart. Ook bij basisschool De Bakelgeert in Boxmeer is die dag een plantactiviteit. Een dag later is de opening van het VVV-agentschap GroenZ in Sambeek.
Ook in Oeffelt (IVN-wandeling, 18 maart), Vortum-Mullem (boomfeestdag BS St Anna, 19 maart) en Rijkevoort (van BS Klimop bij EVZ Lage Raam, 20 maart) zijn activiteiten.

Dasjemenou!
Bij alle activiteiten wordt de Wensboom van het Land van Cuijk door Simon Smiecht en Boris de Das van het sprookjesboek 'Dasjemenou!' naar de kinderen gebracht. Elke school mag er een wens in hangen. De mooiste wens wint een prijs.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant