Afbeelding

Motorcrossseizoen van start in Mill

Sport 85 keer gelezen
MILL - Na een lange winterpauze maken de amateurmotorcrossers een begin met het nieuwe seizoen. Het cicuit De Kuilen vormt op 25 en 26 februari het strijdtoneel voor de rijders van de amateurbond. Op beide dagen wordt om 9.00 uur met de trainingen begonnen en direct daarna de wedstrijden. Het circuit is te vinden aan de Fazantenweg in Langenboom.

Tal van regionale rijders en toppers uit heel Nederland zullen voor de eerste keer de krachten met elkaar meten. Iedereen kijkt er al naar uit, ondanks dat het een wedstrijd is waarin niet voor het kampioenschap wordt gereden. De rijders willen hun materiaal en conditie testen en omdat er op hetzelfde circuit een maand later ook een ONK wordt verreden worden vele rijders van de KNMV verwacht. Voor rijders als bijv. John Cuppen uit Escharen is het een mooie kans.

[image=206749]

Zaterdag
Op zaterdag 25 februari rijden naast de Junioren, de Senioren en de Quad Nationalen voor het eerst ook de dames. In de Damesklasse zijn niet minder dan 38 startbewijzen verstrekt en ook Jacqueline Hanegraaf uit Wanroij staat hierbij. In de Junioren en Seniorenklassen rijden vele rijders uit de omgeving maar daarnaast komen concurrenten uit heel Nederland aan de start. Jurgen v/d Bungelaar uit Langenboom is een rijder die bij de nieuwe Open Senioren klasse gaat strijden, samen met o.a. Vasco Westerhof uit Cuijk. De MX 1 en MX 3 klassen zijn namelijk samengevoegd in de Open klasse en dat lijkt interessant te worden. Bij de Junioren uit eigen gemeente o.a. Sam van Bakel, Nick Reijnen en Menno van de Wijst (St. Hubert) Ook Wanroij zal goed vertegenwoordigd zijn met o.a. Arjen Janssen, Lawrence Peters, Riny Engels en Bart Hendriks en uit Beers Marcel Willemse.

Zondag
In het hoofdprogramma op zondag komen zes klassen aan de start. Dan rijden de Nationalen, de Inters, de Zijspannen en de Quads. In de soloklassen een MX 2 en Open klasse en hierin ook weer sterke regionale troeven. De talentvolle Kay Ebben uit Wilbertoord debuteert in Mill in de MX 2 Inters. Maar mochten John Cuppen en kampioen René Albers aantreden dan zijn dat wellicht de favorieten. Arno van Tienen uit Wilbertoord maakt zijn opwachting in de Open Inters vooral Jimmy Kaal, Erwin Robins en Jarno Verhorevoort de te kloppen mannen zullen zijn. Men weet vooraf echter nooit wie aan de start zullen staan dus dat kan nog voor verassingen zorgen. Andy Giesbers uit Haps, Jelle Siroo en Dieter Peters uit Wanroij rijden mee in de MX 2 Nat. Bij de Zijspannen staat ook de naam van Carlo en Tom van Duijnhoven op de lijst dus dat wordt interessant als ook de overige toppers komen. Voor de Zijspan Inters is het ook een selectiewedstrijd waarin nog plaatsen voor deelname aan het IMBA gebeuren te verdienen zijn.

Routing
Circuit De Kuilen is bereikbaar vanaf de Langenboomseweg. Parkeren kan men dicht bij de baan, en natuurlijk kan men in de verwarmde feesttent de inwendige mens versterken. Op beide dagen wordt om 9.00 uur met de trainingen begonnen en direct daarna de wedstrijden.
Het navigatie adres is: Fazantenweg 5453 JM Langenboom.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant