Afbeelding

Rabobank bemiddelt in kennis en ervaring

Zakelijk 170 keer gelezen
BOXMEER - Rabobank Land van Cuijk en Maasduinen heeft een groep oud ondernemers en oud bestuurders – Jan van Raaij, Cees Verhagen en Jan van Lith – bereid gevonden enkele uren te sparren met jonge ondernemers. Zakelijke klanten van de bank krijgen zo de mogelijkheid geheel vrijblijvend eens te sparren met mensen met brede ondernemers- en managementervaring.

[image=208630]

De mentoren dienen nadrukkelijk als klankbord. Ze begeleiden de ondernemers niet bij langdurige projecten maar hebben de intentie hen op gang te helpen, iets los te maken, een spiegel voor te houden. Kortom om hen te inspireren. De bank stelt wel enkele voorwaarden aan bedrijven die deel willen nemen. Zo geldt het voornamelijk voor jonge bedrijven en dienen de bedrijven klant van de bank te zijn. Verder dient duidelijk te zijn dat het in geen geval een crisisinterventie betreft. Wel dient er een echte aanleiding te zijn om te sparren. Denk aan een plotse groei, de overname van een onderneming, nieuwe vestiging, etc.

Mentoren
Op dit moment bestaat de groep mentoren uit drie personen: Jan van Raaij, Cees Verhagen en Jan van Lith. Jan van Raaij was onder andere werkzaam als directeur bij MSD Animal Health (voorheen Intervet) en is ook voorzitter van de Industriële Kring Land van Cuijk en Noord Limburg. Daarnaast is hij voorzitter van de Brantse- Zeeuwse Werkgeversvereniging.
Cees Verhagen is voormalig directielid van Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen en heeft ruim dertig jaar ervaring binnen de Rabobankorganisatie, veelal als directeur of directielid bij lokale banken. Verder is hij ook (bestuurs) lid van diverse ondernemersverenigingen en maatschappelijke instanties op cultureel en sociaal gebied in de regio.
Jan van Lith was twintig jaar werkzaam als directeur van verschillende lokale Rabobanken. Vervolgens ging hij aan de slag als financieel directeur en mede-eigenaar bij Walkro International, waarna hij als freelance adviseur aan de slag is gegaan.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant