Afbeelding

Friet bij Toontje behoort tot het verleden

Opmerkelijk 292 keer gelezen
BOXMEER - Er is een begin gemaakt met de ontruiming van Friture Toontje. De snackbar, gelegen langs het perron van NS-station Boxmeer, is sinds april 2010 gesloten. Op uitspraak van de rechtbank in 's-Hertogenbosch is vandaag (23 februari) overgegaan op ontruiming van de friture. Een woordvoerder van de gemeente Boxmeer laat weten dat is geprobeerd om in goed overleg tot afspraken te komen met de eigenaar. "Helaas is de deurwaarder genoodzaakt tot ontruiming over te gaan. De gemeente assisteert hierbij", aldus een woordvoerder.

[image=208634]

Het oordeel van de rechtbank in 's-Hertogenbosch luidde op 11 januari als volgt: "De rechtbank is van oordeel dat er geen huurovereenkomst tot stand is gekomen. Het feit dat de frietkraam sedert april 2010 gesloten is, er geen onderhoud wordt gepleegd en er klachten uit de omgeving zijn, acht de rechtbank voldoende grond om tot ontruiming over te gaan. Daarbij is naar het oordeel van de rechtbank voldoende rekening gehouden met de belangen van de eigenaar. De tegenvordering van de eigenaar, (de gemeente mag niet ontruimen voordat een schadevergoeding wordt betaald voor geleden en nog te leiden schade) wordt afgewezen."

"Gelet op het bovenstaande veroordeelt de rechtbank de eigenaar om binnen 7 dagen na betekening van het vonnis het perceel te ontruimen en ontruimd te houden en ter vrije beschikking van de gemeente te stellen. Doet de eigenaar dat niet, verbeurt hij aan de gemeente een dwangsom van € 500,- per dag dat hij niet aan de veroordeling voldoet (met een maximum van € 20.000,-). Daarnaast is de eigenaar veroordeelt tot het betalen van proceskosten van in totaal: € 2240,81."

[image=208632]

"Inmiddels is de deurwaarder verzocht het vonnis te betekenen. Betekening zal derhalve op zeer korte termijn plaatsvinden. Zeven dagen na betekening moet het perceel dus worden ontruimd. Na deze termijn volgt sowieso nader overleg met de deurwaarder. Uiteraard heeft de eigenaar het recht om hoger beroep in te stellen (termijn: 3 maanden)."

[image=208633]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant