Afbeelding

Samenvoeging R.K. parochies in Cuijk e.o.

Religie 31 keer gelezen
CUIJK - De zeven Rooms-Katholieke parochiebesturen uit Cuijk en omgeving hebben in goed overleg besloten om tot één nieuwe parochie te komen. Deze parochies omvatten de kerken van Cuijk, Beers, Vianen, Katwijk en Sint Agatha. De parochie Groot Linden heeft tot op heden besloten om op een later tijdstip in de samenvoeging in te stappen. Zij neemt op dit moment als toehoorder deel aan de samenvoegingsgesprekken.

[image=208652]

Om op een constructieve manier tot samenvoeging te komen is een stuurgroep in het leven geroepen, met afgevaardigden van de parochiebesturen, die de bestuurlijke fusie zal voorbereiden. Door de bestuurlijke samenvoeging, mede in het kader van het diocesane beleidsplan 'Groeien in geloof. Geloven in groei', hopen de besturen aan een toekomst te kunnen werken waarin kerk en geloof in Cuijk en omgeving een goede invulling kan krijgen.

Intentie
In de intentieverklaring spreken de zes parochiebesturen (Cuijk, Beers, Vianen, Katwijk en Sint Agatha) de hoop uit dat met alle voorbereidingen de bisschop uiterlijk in het najaar van 2012 kan komen tot de oprichting van één nieuwe parochie. Voor de nieuwe parochie zal er een nieuw bestuur komen met een aantal commissies, zoals secretariaat, financiën, vastgoed, communicatie, personeel en organisatie. Meer informatie per e-mail: .

Groot-Linden
De parochie Groot Linden doet vooralsnog dus niet mee. Het bestuur van de parochie H. Lambertus zegt hierover: "De parochie Groot-Linden heeft uitdrukkelijke argumenten om op dit moment nog niet onvoorwaardelijk tot samenvoeging over te gaan, en beraadt zich nog samen met de parochianen over haar standpunt."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant