2H: spektakelstuk Achates; Heeswijk wint weer

Voetbal 30 keer gelezen
OTTERSUM - Achates kan weer naar boven kijken na een indrukwekkende overwinning op Mierlo Hout. De Ottersummers sleepten na rust een 6-3 overwinning uit het vuur. Koploper Heeswijk maakte geen fout tegen Veritas (4-0), terwijl ook SSS'18, Volharding en Festilent de tweede seizoenshelft met een zege zijn begonnen. Margriet ging onderuit bij Helden.

Achates maakt indruk
Op het eigen sportpark waren Achates en Mierlo Hout voor rust nog aan elkaar gewaagd. Toch ging de thuisploeg met een voorsprong rusten na doelpunten van Thom Francissen en Coen de Jager. Tussendoor schoot Richard van de Kerkhof (1-1) zijn ploeg langszij vanaf de stip.
In de tweede helft walste Achates over Mierlo Hout heen. Nogmaals Francissen, Wessel Koppes en Maarten van de Burgt (twee keer) bezorgden de Noord-Limburgse formatie een duidelijke overwinning. Dankzij twee goals van Dennis van Steenis kreeg de uitslag voor de gasten toch nog een draaglijk aanzien: 6-3.

[image=208768]

Volharding probleemloos
Zowel SSS'18 als Volharding wist haar eerste wedstrijd na de winterstop te winnen. De aanhang in Overloon moest tot aan de slotfase wachten alvorens de handen op elkaar konden. Stan Venhuizen maakte tegen SVC2000 het verschil met een doelpunt in de 81ste minuut: 1-0.
Volharding kende weinig moeite met hekkensluiter Blerick. Na de openingsgoal van Dave Hendriks (vijftiende minuut) was het wachten op de genadeklap. Die deelden de gasten na een dik uur spelen uit via Vincent Buyssen: 0-2. Daarna verzuimde Volharding aan het doelsaldo te gaan werken.

Heeswijk simpel naar winst
Op Sportpark Balledonk kende Heeswijk weinig problemen met Veritas. Via doelpunten van Frank Dobbelsteen, Rob Tips, Camiel van Doorn en Mark Dobbelsteen liepen de Heeswijkenaren naar een ruime 4-0 zege. De ploeg van trainer Ton Berens staat nu zelfs met een wedstrijd minder gespeeld nog bovenaan. Margriet liet in Helden het betere veldspel zien maar toch moest men toezien dat de Limburgers gingen winnen. Een kwartier voor tijd viel de gouden goal toen Raijmakers scoorde uit een corner: 1-0.

Korbmacher bezorgt Festilent belangrijke punten
Wittenhorst deed slechte zaken door in Zeeland bij Festilent onderuit te gaan. De gastheren misten vele spelers en moesten daarom vooral leunen op een hechte organisatie. Na twintig minuten was het Maikel Korbmacher die attent een rebound binnenwerkte: 1-0. Hij deed dit nadat de gasten-doelman een inzet van Luuk van Rooij niet vast kon houden. Wittenhorst moest vervolgens aanvallen maar daar had men grote moeite mee. Het gehavende Festilent kon daarom overeind blijven en gaf eigenlijk weinig weg.