Afbeelding

Cuijk Bullfighters op zoek naar nieuwe leden

Sport 75 keer gelezen
CUIJK - Bullfighters is de enige honkbalvereniging in het Land van Cuijk en Maasduinen. Toch kent de vereniging de nodige problemen om nieuwe (jeugd-)leden te trekken. “Wij willen daarom jongeren en ouderen laten kennismaken met onze sport”, aldus clubsecretaris Geert Roelofs.

[image=208805]

“Het afgelopen jaar hebben we clinics gegeven op een aantal scholen en tijdens Cuijk Keigoed konden jongeren ‘proefslaan’, kregen ze een oorkonde mee en werden ze op de foto gezet voor onze sponsorwall. De reacties waren super, maar het heeft ons welgeteld nul leden opgeleverd”, vertelt voorzitter Leon van der Zanden van de Bullfighters.
Daarmee raakt hij de kern van het probleem. Nederland is wereldkampioen honkbal, maar heeft qua populariteit nog een wereld te winnen (30.000 honkballers in Nederland, red.). “De contributie is niets hoger en vaak zelfs lager dan bij andere sportclubs”, vult Roelofs aan. “Helaas werd Nederland aan het einde van het seizoen wereldkampioen, waardoor we geen gebruik konden maken van de zogenaamde ‘flow’.”

Kennismaking
“Om jongeren en anderen kennis te laten maken met honk- of softbal, willen we clinics blijven geven.” Van der Zanden: “Daarnaast willen we eventueel een scholentoernooi organiseren en voor de jongste jeugd is er nu BeeBall, een stoer, flitsend en leuk honkbalspel voor jongens en meisjes van tussen de 5 en 12 jaar.” Roelofs: “Bullfighters is een vereniging voor alle leeftijden en voor jongens en meiden. Voor een vrijblijvende kennismaking kan iedereen die dat wil, drie keer gratis komen proeftrainen. We zijn hier fanatiek, maar met een hoop plezier. Dat staat altijd voorop!”

Recreanten
Bij voldoende animo willen de Cuijk Bullfighters ook een recreantenteam (heren en dames) opzetten die op maandagavond wedstrijden spelen. "Het gaat echt om recreatief honkbal. Enige ervaring is ook helemaal geen vereiste", besluit Roelofs.
Meer informatie: Bullfighters Cuijk, p/a Geert Roelofs,
tel. 06-24555396, www.bullfighters.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant