Afbeelding

Crea-Braba-Musica geslaagd

Kunst en cultuur 21 keer gelezen
SINT ANTHONIS - Dankzij de enthousiaste inzet van ruim zestig vrijwilligers is de Crea-Braba-Musicadag voor alle ‘workshoppers’, deelnemers en bezoekers geslaagd. Dat laat een tevreden initiatiefnemer Jac de Cock weten over het evenement dat zaterdag in mfc Oelbroeck in Sint Anthonis werd gehouden.

[image=208834]

[image=208830]

De jeugd wist zich de hele dag creatief te vermaken tijdens vijftien workshops, zoals boetseren met rivierklei, mandela’s maken, met acrylaatverf verven en bij de kunstschilder met plakaatverf verven, insectenhotels bouwen, knutselen nep-natuur, sierraden maken met kralen en van glas, frobelen en de indianentipi voor de kleintjes, braintraining en natuurlijk ambachtelijk en creatief vlechten met wilgentenen.

[image=208831]

Tijdens het acrobatisch vendelen door Marc Ermens van het Matthias Gilde uit Oploo werd de folkloredag geopend en daarna was het de beurt aan de zanggroep ‘Valse Hoop’ rond Harrie van Heijster. Tijdens de pauze waren gezellige accordeonklanken te horen van Henk Peters.

[image=208832]

Voor de ouderen was het genieten van folkloristische en muzikale optredens van lokale artiesten. Toon Verstappen (12), alias Danny de Munck, zong het prachtige lied ‘Krijg allemoal de kolere’ uit de musical Ciske de Rat naar een met open mond luisterend” publiek. De bekende Brabantse zangeres Lya de Haas, met begeleiding van Hennie Korsten, kreeg het publiek aan het dansen.

[image=208833]

Ruim zestig mensen dansende senioren uit Wanroij, Westerbeek, Wilbertoord, Oploo, Overloon en de Rips dansten onder leiding van Nellie Nabuurs op verschillende Brabantse melodieën en de dag werd door hen al dansend afgesloten met de aanwezige kinderen en ouders op het door Lya de Haas gezongen lied ‘Kind in Alles’.





Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant