Afbeelding

Eerste steen nieuwbouw Emons Group

Zakelijk 61 keer gelezen
MILSBEEK – “Zo die ligt”, met die woorden legde José Kerkhoff, de echtgenote van de onlangsoverleden architect Frans Kerkhoff, donderdagmiddag onder grote belangstelling, de eerste steen bij de nieuwbouw van het hoofdkantoor van de Emons Group in Milsbeek.

[image=209069]

Het kantoorgebouw dat ontworpen is door Frans Kerkhoff werd door burgemeester De Loo betiteld als een aanwinst voor de gemeente Gennep. Het gebouw aan de Rijksweg te Milsbeek past perfect in de Regiovisie. Er vinden straks ongeveer 80 mensen een nieuwe werkplek. Door het nieuwe hoofdkantoor weet de Emons een aantal werkmaatschappijen te centraliseren waardoor meer synergie ontstaat.
In lijn met de duurzame ‘Emons-strategie’, is het nieuwe hoofdkantoor volledig CO2 neutraal ontworpen en wordt er gebouwd met duurzame bouwmaterialen. Vermeldenswaardig zijn een groot front van fotovoltaïsche zonnecellen en klimaatbeheersing door gebruik van aardwarmte. Uniek is de hal een twaalfmeterhoge groene wand van binnenplanten.

[image=209070]

Het bestaande kantoor in Milsbeek krijgt een bestemming voor Research en Devellopment
(R&D) en opleidingcentrum voor eigen chauffeurs. Tevens wordt er een kindercrèche ingericht voor de eigen mensen. Binnen de Emons Group werken circa 800 medewerkers en rijden 500 gespecialiseerde vrachtwagens.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant