Afbeelding

Gennep sluit 2011 (financieel) positief af

Politiek 13 keer gelezen
GENNEP - De gemeente Gennep schrijft weer met zwarte inkt. Amper een jaar nadat het tekort van 1,3 miljoen euro aan het licht kwam, blijken de financiën er in Gennep weer een stuk rooskleuriger voor te staan. Vorige week stemde het Gennepse college van B en W in met het voorlopige saldo, dat gebaseerd is op de 80/20-analyse. Daaruit blijkt dat het afgelopen jaar met een batig saldo van 1,2 miljoen wordt afgesloten.

Het saldo vloeit over naar de algemene vrije reserve, waardoor de gemeente dit jaar in een iets ruimer jasje zit, en wat meer financiële bewegingsmogelijkheden heeft.

[image=171819]

Meevallers
Het positieve resultaat is vooral te danken aan enkele grote, incidentele meevallers. Dit komt grotendeels door de extra financiële middelen, die het rijk aan de gemeente verstrekt. Dit hangt samen met landelijk overheidsbeleid, waar de gemeente geen invloed op heeft en dat vaak ook pas in een laat stadium bekend wordt gemaakt. Zo is de 340.00 euro die de gemeente ontvangt uit de algemene uitkering van het rijk een hoger bedrag dan verwacht werd. Daarnaast krijgt de gemeente een aanvullend bedrag van 240.000 euro in het kader van de wet werk en bijstand. Een andere belangrijke meevaller zijn de 1,5 miljoen euro die voortvloeien uit de opbrengsten van de verkoop van aandelen, die de gemeente had in de elektriciteitscentrale Borssele.

Overhevelen
Een deel van de besschikbare budgetten voor het afgelopen jaar is nog niet uitgegeven. Het Gennepse college gaat daarom de raad vragen het bedrag te mogen overhevelen naar 2012. Het gaat daarbij hoofdzakelijk om kredieten die besteed worden voor de bouw van de nieuwe brandweerkazerne, de gymzaal bij de Mikadoschool in Gennep-Zuid en de verbouwing van de Goede Herderschool aan het Europaplein. Deze projecten zijn allemaal in het afgelopen jaar opgestart. Verwacht wordt dat de bouwwerkzaamheden in de eerste helft van dit jaar worden afgerond.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant