Afbeelding

Kick-off GroenEstafette in Land van Cuijk

Kunst en cultuur 14 keer gelezen
BOXMEER - Tijdens het NK Maasheggenvlechten (zondag 11 maart) is de kick-off van de GroenEstafette: de groen-evenementen die plaatsvinden tussen het NK Maasheggenvlechten en de Nationale Viering Boomfeestdag op 21 maart. Bestuurders van de gemeenten uit het Land van Cuijk hangen rond 14.30 uur hun 'Wens aan de aarde' in de Wensboom Land van Cuijk.

[image=209382]

In 2012 is het Land van Cuijk echt op z’n groenst met de Nationale Viering Boomfeestdag en deelname aan de Floriade. Van het NK Maasheggenvlechten op 11 maart tot de Nationale Viering Boomfeestdag op 21 maart is er praktisch elke dag een groen-evenement ergens in het Land van Cuijk. Zo viert elke gemeente in die periode een eigen boomfeestdag.

Wensboom
Bij al deze activiteiten wordt de Wensboom van het Land van Cuijk door Boris de Das en de vos Simon Smiecht van het sprookjesboek Dasjemenou! naar de kinderen gebracht. Elke school mag er een wens in hangen. De mooiste wens wint een prijs.

Boomfeestdag
Op de grote finale van de GroenEstafette op 21 maart, de Nationale Viering Boomfeestdag, plant prinses Máxima samen met 750 schoolkinderen uit het Land van Cuijk een boom op Portaal de Vilt tussen Beugen en Oeffelt. Op de binnenlocatie bij Boomkwekerij Ebben in Cuijk wordt die dag een Groenmarkt gehouden. Tussen 14.00 en 15.00 uur is deze opengesteld voor het publiek. Gerard Joling treedt op, net als kinderen van de basisscholen De Peppels uit Boxmeer en De Zevensprong uit Cuijk.
Ook na de GroenEstafette blijft het Land van Cuijk in het teken van natuur en groen staan. Op de Floriade, die plaatsvindt van april tot oktober in Venlo, presenteren de gemeenten zich samen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant