Afbeelding

Cheetahwelpjes Zoo Parc mogen naar buiten

Kunst en cultuur 41 keer gelezen
OVERLOON - De vier cheetahwelpen van Zoo Parc Overloon, die afgelopen winter zijn geboren, mogen vanaf woensdag eindelijk buiten spelen. Om 13:00 uur zullen de vier welpen onder begeleiding van hun moeder hun eerste stappen in het buitenverblijf zetten. Stan Lucassen, de kinderdirecteur van Zoo Parc Overloon, zal hiervoor het startschot geven. Een spannende gebeurtenis voor de jonge cheetahs en hun moeder maar ook zeer zeker voor Zoo Parc Overloon.

[image=209546]

De eerste maanden na hun geboorte hebben de drie poezen Reza, Zayra, Tahnee en de enige kater Tino samen met hun moeder Xavannah doorgebracht in hun veilige verblijf achter de schermen. De welpen hebben tijd nodig gehad om aan te sterken en de koude wintermaanden te overbruggen. De jonge cheetahs zijn nu groot en sterk genoeg om hun eerste stapjes in het buitenverblijf te wagen.
Moeder Xavannah zal de jonge welpen nog goed in de gaten houden en ze de komende maanden les geven in jagen, sluipen en sprinten. Al snel zullen de vier welpen zelf op ontdekkingstocht gaan in het grote en spannende buitenverblijf en al spelenderwijs en nieuwsgierig hun nieuwe omgeving verkennen.
De jonge cheetahs zijn vanaf woensdag 14 maart elke dag te bewonderen in Cheetah County. Vanuit de diverse uitkijkpunten in dit gebied is de cheetahfamilie niet uit het oog te verliezen. "In de Cheetah Shelther kun je zelfs neus aan neus staan met de welpen; een unieke ervaring. Mis het niet en zie dit jaar in Zoo Parc Overloon de jonge cheetahs opgroeien", aldus Zoo Parc.

Afscheid van dwergnijlpaard Asabi
Niet alleen voor de cheetahwelpen is het een spannende dag, maar ook voor dwergnijlpaard Asabi. Woensdag 14 maart wordt namelijk in Zoo Parc Overloon definitief afscheid genomen van het dwergnijlpaardjong. Ze gaat op deze dag beginnen aan haar grote reis naar Japan met als eindbestemming de Ishikawa Zoo. Hier zal ze worden geïntroduceerd als de nieuwe publiekslieveling.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant