Afbeelding

Eenrichting in Mills centrum

Politiek 33 keer gelezen
MILL – Om overlast tijdens de werkzaamheden in het centrum van Mill zoveel mogelijk te beperken, wordt er eenrichtingverkeer ingesteld.

[image=209646]

Verkeer kan alleen vanuit de Hoogstraat door de Kerkstraat en via het kerkplein naar het aansluitende deel van de Stationsstraat (tot de Bernardstraat-Julianastraat). Mogelijk wordt deze noord-zuid routing vanaf 2013 zelfs definitief. Uit tellingen van de gemeente blijkt dat ruim 90 proces al in deze richting rijdt.

‘Ongemakken’
Vanaf half april tot november moeten inwoners en bezoekers van Mill rekening houden met de ‘ongemakken’ die de facelift met zich meebrengt. “Zonder overlast kan dit niet, maar we proberen het wel zoveel mogelijk te beperken”, zei wethouder Jos van den Boogaart donderdag tijdens een informatieavond in het gemeentehuis.

[image=209647]

Ad de Kort van de afdeling Ruimtelijk Beheer schetste in een presentatie wat er allemaal komt kijken bij de reconstructie. Hij wees er op dat, na een vervanging van de oude asbest waterleiding, de werkzaamheden gefaseerd plaats vinden vanaf de Hoogstraat. “We werken in vakken van 50 à 60 meter, en dat schuift steeds op.”
Het gebied tussen SCC Myllesweerd en de kerk wordt als autoluw plein ingericht. Het plein voor de kerk krijgt dezelfde granieten tegels als de trap van het nieuwe sociaal cultureel centrum. Hoogteverschillen behoren straks tot het verleden.

[image=209648]

Langs de hele route komen parkeervakken, die aan de straatzijde worden gemarkeerd met een blauwe klinker (parkeerzone). De Kort wees erop dat het college met een voorstel komt om de parkeerzone definitief te maken. Bij het Kruidvat komt een extra lang parkeervak (14 m) voor laden en lossen. De parkeervakken voor minder-validen zijn langs Blokker voorzien.
Zowel langs de kerk als in de patio tussen het gemeentehuis en Myllesweerd komen zitbanken, overschaduwd door bijzondere bomen. De patio, nu nog een grindbak, wordt sfeervol en natuurlijk ingericht met vlonders. “Er is ook een uitloop vanuit de bieb.”

[image=209649]

Laanbomen
Op veelvuldig verzoek wordt de oude laanstructuur hersteld. Niet met lindes (plak), maar met iepen. “Die geven een zelfde schaduw- en laaneffect als lindes.” Interessant zijn ook de poezen van Kees Bastiaans, die op verschillende manieren terugkeren.

[image=209650]

Veel aandacht krijgt ook de verlichting, die met led wordt uitgevoerd. De Kort sprak de hoop uit dat er minder masten nodig zijn, door montage van armaturen aan gevels. Op het kerkplein komen vier hoge masten, die het hele plein verlichten. De lichtbakken bij de kerk, door De Kort ‘energieslurpers’ genoemd, worden vervangen door led-lampen “die de neogotiek van de kerk accentueren”.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant