Afbeelding

VVV agentschap bij Groenz open

Zakelijk 58 keer gelezen
SAMBEEK – Door het onthullen van het VVV bord openden Rein de Laat, directeur van VVV Noordoost Brabant, en wethouder Erik Ronnes van de gemeente Boxmeer vrijdagmiddag het nieuwe VVV agentschap bij het Fruitpark Groenz in Sambeek.

[image=209857]

Met 17 graden op de thermometer en de vrolijk ronddwarelende klanken van een vrouwelijk dweilorkest voelde het helemaal als lente bij het fruitpark. De stemming was ontspannen en opgetogen. Familie, vrienden, buren klanten en zakelijke relaties kwamen John en Anja Hendriks, de ondernemers achter Groenz, feliciteren met hun aanwinst.

[image=209859]

Wethouder Ronnes verwees naar de snel naderende Floriade, waar het Land van Cuijk zich nadrukkelijk zal laten zien. Groenz kreeg al een voorproefje, want niemand minder dan Boris de das (hoofdfiguur in een Land van Cuijks sprookje) was in levende lijve aanwezig. Rein de Laat, die een korte uiteenzetting gaf over het werk van het VVV, wees op het belang van een goede informatievoorziening aan toeristen en passanten.

[image=209860]

Voor het bosgebied Schraalzand is het fruitpark nu het officiële informatiepunt van de gemeente Boxmeer. Fietsers en passanten kunnen zich hier oriënteren op het recreatieve vlak. Tot 31 maart houdt Fruitpark Groenz een tentoonstelling met een verrassende kijk op ‘Bomen (be)leven’, het thema van de viering van de Nationale Boomfeestdag in het Land van Cuijk. Dit in het kader van samenwerking in een scholingsproject opgezet door gemeentes van het Land van Cuijk. Wat als groenestafette, als rode draad doorloopt tot de uiteindelijke viering van deze dag op 21 maart. De jamtuin die hierbij centraal staat, scoort in het belevingsgevoel van gezond/biologisch en creatief met natuur omgaan.

[image=209861]

Het zien ruiken en proeven van oude en nieuwe fruitgewassen aangeplant in een boomgaard / stadstuintje of op het balkon biedt bezoekers de mogelijkheid om een plekje voor zichzelf te creëren.
Groenz is gevestigd op het adres Heikant 7 in Sambeek (achterzijde bedrijvenpark Saxe Gotha). Zie ook www.groenz.nl.

[image=209862]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant