Afbeelding

'Boetevrije bibliotheken' in Boxmeer en Wanroij

Kunst en cultuur 12 keer gelezen
BOXMEER/WANROIJ - BiblioPlus start vanaf 1 april 2012 met de proef 'boetevrije bibliotheek' in de vestigingen in Boxmeer en Wanroij. Dit betekent dat bibliotheekleden geen boete betalen bij het te laat terugbrengen van geleende materialen in deze twee vestigingen.

[image=210209]

"Al jarenlang wordt er in de bibliotheekwereld gesproken over het afschaffen van boetes. BiblioPlus gaat de uitdaging aan en onderzoekt dit jaar wat de gevolgen zijn van een boetevrije bibliotheek", vertelt projectleider Ton van Duren. Eind 2012 wordt de proef geëvalueerd en besloten of alle vestigingen van BiblioPlus voortaan 'boetevrij' worden. BiblioPlus kan dan op 1 januari 2013 de eerste boetevrije bibliotheek van Nederland zijn.

Uitgebreid onderzoek
Voorafgaand aan de proef is uitvoerig onderzoek gedaan onder leden en medewerkers van BiblioPlus. Deze informatie is gebruikt voor de verdere invulling van de proef. Gedurende 2012 wordt onder meer nauwlettend in de gaten gehouden of er voldoende materialen in de bibliotheekcollectie aanwezig blijven en of leden langer moeten wachten op gereserveerde materialen. Ook wordt de klanttevredenheid gemeten en wordt bijgehouden hoeveel tijd wordt bespaard op administratieve werkzaamheden. Op basis van de onderzoeksresultaten wordt eind 2012 besloten of BiblioPlus per 2013 verder gaat als 'boetevrije bieb'.
Meer informatie: www.biblioplus.nl/nieuws/biblioplus-start-proef-boetevrije-bibliotheek .
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant