Afbeelding

Fietsroute en speurtochten in Boxmeer

Zakelijk 136 keer gelezen
BOXMEER - Rondom Pasen ontvangen alle inwoners van de gemeente Boxmeer een fietsroute in hun brievenbus. Op initiatief van de Stichting Toerisme en Recreatie Boxmeer zijn twee routes in de regio ontwikkeld, op basis van het fietsknooppunten- netwerk. En om het fietsen nog wat extra’s te geven is er voor elke route een leuke fotospeurtocht beschikbaar bij één van de vele horecaondernemers in Boxmeer.

[image=210492]

De fietsroutes van 25 en 39 kilometer lopen via het fietsknooppuntennetwerk. Voor elke route zijn er ook kortere varianten en voor de echte fietsfanaten zijn de twee routes ook te koppelen tot een route van 65 kilometer. “Dit is een uitstekend bewegwijzerde route in onze gemeente die voor ontspannen fietsen veel te bieden heeft” zegt Bert Philips, één van de initiatiefnemers vanuit de stichting. “We hebben er voor gekozen gebruik te maken van het bestaande netwerk omdat het er niet beter op wordt als elk initiatief met eigen bordjes en wegwijzers aan de slag zou gaan. Het knooppuntennetwerk is vorig jaar nog aangepast waarbij ook het nieuwe fietspad door het Maasheggengebied is toegevoegd.”

Fotospeurtocht
“We weten dat veel mensen uit de omgeving graag een eindje gaan fietsen. Dat ‘eindje fietsen’ kan veel leuker zijn als je onze route volgt. We nodigen iedereen uit om de routes eens te fietsen. Je kunt op elk punt in de route beginnen en je kunt de route zelfs in beide richtingen rijden,” zegt Nicolette Rademaker van Restaurant ’t Veerhuis, “en het is voor kinderen en ook volwassenen nog leuker als je onderweg aan de fotospeurtocht meedoet”. Tegelijk met de fietsroute heeft de Stichting voor elke route een fotospeurtocht laten maken die verkrijgbaar is bij de horecaondernemers die op de achterkant van de route staan afgedrukt. Als je een fotospeurtocht gaat ophalen krijg je ook nog eens een leuke aanbieding of verrassing.

Bezoekers
“Ik heb beide routes samen met mijn vrouw gefietst en het was leuk om te zoeken naar de afbeeldingen van de speurtocht. Ook voor de speurtocht maakt het trouwens niet uit waar je begint met fietsen,” vervolgt Philips. “De route is ook bedoeld voor bezoekers van onze regio. Bij de deelnemende horecaondernemers en bij het VVV-kantoor liggen extra exemplaren van de route. Zo kan iedereen genieten van wat onze regio te bieden heeft.”

Initiatief
De fietsroute Boxmeer en de fotospeurtochten zijn een initiatief van de Stichting Toerisme en Recreatie Boxmeer, met medewerking van de Rabobank Land van Cuijk-Maasduinen. Ondernemers, VVV en de Gemeente Boxmeer werken in deze stichting samen, met als doel om het toeristisch-recreatieve aanbod binnen de gemeente te versterken. Zij willen de afstemming tussen de verschillende partijen bevorderen om zo te komen tot een uitbreiding en kwalitatieve verbetering van de brede waaier van toeristisch-recreatieve voorzieningen.
Meer informatie: www.toerismerecreatieboxmeer.nl
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant