Afbeelding

De Nielt: 'Wij willen water voor de deur'

Wonen 62 keer gelezen
CUIJK – Wie op de autonavigatie De Nielt in Cuijk invoert, krijgt op zijn scherm grote blauwe vlakken met daar middenin een ‘wooneiland’. Wie de route vervolgens rijdt, wordt echter geconfronteerd met één grote zand- en grasvlakte. Bewoners van De Nielt zijn het zat en willen dat de gemeente haar eerdere beloftes nakomt en snel begint met het afgraven van de binnenhaven.

[image=210575]

Cynischer kan het haast niet. Wie via de spoorwegovergang in Cuijk-Noord richting De Nielt rijdt, komt via een bruggetje de wijk binnen. Niet om een gracht over te steken, maar wild gras, brandnetels en paardenbloemen. “Toen wij hier 3,5 jaar geleden een huis kochten, was ons een woning aan het water belooft; op een eiland”, vertelt Paul Verbruggen, samen met Kelly Boermans woordvoerder namens ‘tientallen bewoners’. “De tekeningen waren veelbelovend, maar inmiddels hebben we de hoop dat we op korte termijn nog aan het water komen te wonen opgegeven. Er zou een binnenhaven voor de deur moeten liggen en verderop een aanlegsteiger. De aankoopwaarde van onze huizen is er wel door bepaald. Maar wat er ligt, is zand. Het enige dat wij willen, is water voor de deur!”

Beloften
“Toen we de woningen kochten, zijn er bepaalde beloften gedaan”, vervolgt Verbruggen. “Gelijk met het bouwen van fase 2 zou de binnenhaven uitgegraven worden. Maar inmiddels is fase 2, De Marina, met een vertraging van bijna twee jaar ook opgeleverd. Uiteraard hebben we onze vragen voorgelegd bij de gemeente. En later nog eens via de vereniging van eigenaren. Maar we hebben nooit een eenduidig antwoord gekregen. Er is nog steeds geen datum bekend voor het afgraven van de binnenhaven. Voor zover wij weten, kan het nog zomaar jaren duren. Het is ons inziens ook in het belang van de gemeente om te beginnen met graven. Het vermeerdert de waarde van de gronden en huizen. Niet uitgraven belemmert ook nog de verkoop van de nog te bouwen huizen. Feitelijk gezien is de gemeente dief van eigen portemonnaie. Als ik, en ik spreek namens meerdere buurtbewoners, dit vier jaar geleden had geweten, dan had ik dit huis nooit gekocht!”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant