Afbeelding

Crematorium: PK denkt aan Waterleidingstraat

Politiek 63 keer gelezen
BOXMEER - De PK-fractie in Boxmeer wil vóór 12 april van het Boxmeerse college weten of de door de PK aangedragen locatie aan de Waterleidingstraat 10 in Boxmeer (nabij de afrit Boxmeer van de A73) voldoet aan de door B en W opgestelde criteria voor een crematorium in Boxmeer.

[image=210687]

Het college heeft vervolgens criteria geformuleerd waaraan een crematorium dient te voldoen. De raad heeft naar aanleiding van deze notitie op 2 februari 2012 de volgende kaders vastgesteld:
1. goede bereikbaarheid per auto, langzaam verkeer en openbaar vervoer
2. het terrein dient van voldoende omvang te zijn om alle gewenste functies en bebouwing te kunnen herbergen
3. aan alle milieueisen moet worden voldaan.
4. de plek moet maatschappelijk aanvaardbaar zijn.

Standpunt
"Verder gaf u (gemeentebestuur, red.) aan dat er in principe geen plek voor een crematorium in het buitengebied is. Rijks- en Provinciaal beleid laat niet toe dat nieuw gebied wordt aangesneden voor stedelijke ontwikkeling. Hier is één uitzondering op, te weten bestaande locaties in het buitengebied", weet fractielid Wiggers de Vries. "In bovengenoemde raad en daaraan voorafgaande commissievergadering heeft u de raad gevraagd of zij mee wil denken over locaties die voldoen aan bovengenoemde criteria. Een crematorium aan de Hollesteeg werd door de raad afgewezen. Voor een crematorium op de begraafplaats in Sambeek lag er geen eenduidig standpunt van de raad. Het is op die plek wel de vraag of criterium 1. en 4. voldoende kunnen worden geborgd."

Waterleidingstraat
Wiggers de Vries vervolgt: "Op uw vraag om andere locaties te benoemen heeft de fractie van PK een locatie aangedragen die waarschijnlijk aan alle genoemde criteria voldoet en waarschijnlijk ook past binnen het genoemde provinciaal en rijkskader. Dit betreft het waterpompstation aan de Waterleidingstraat 10 te Boxmeer. De waterwinning door Brabant Water zal daar medio 2014 worden gestaakt. Door PK is u gevraagd te onderzoeken of het klopt dat deze locatie aan alle gestelde criteria."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant