Afbeelding

Verhoudingen coalitie Boxmeer verziekt

Politiek 24 keer gelezen
BOXMEER - De verhoudingen binnen de coalitie in Boxmeer zijn verziekt. Zoveel werd donderdagavond duidelijk tijdens de raadsvergadering waarin een voorstel tot instemming met het aanvullend verbeterplan Meerjarige Aanvullende Uitkering (MAU) tot de nodige opschudding zorgde. Tijdens de raadszitting bleek dat wethouder Schaap niet langer het vertrouwen van de andere wethouders geniet.

[image=210788]

De coalitiepartners CDA en LOF, gesteund door de VVD en Nieuw Boxmeer, stemden tegen een motie van de SP om mensen uit de bijstand tegen het minimumloon aan het werk te zetten bij een sociale werkvoorziening. Wethouder Dick Schaap (SP) had aangekondigd dat hij "zich op zijn positie zou beraden" als de gemeenteraad donderdag niet zou instemmen met de 'eisen' van de SP. "Maar het aannemen van dit voorstel (MAU) is gewoon tegen het coalitie-akkoord. Niet alleen ik, maar ook de andere wethouders zouden zich moeten beraden op hun positie, lijkt mij", vond Schaap na afloop.

[image=210789]

Protest
Voorafgaand aan de raadsvergadering protesteerde de ondernemingsraad van IBN voor een samenwerking van de gemeente Boxmeer met de andere elf 'IBN-gemeenten' in het noordoosten van Brabant. "Wij roepen op te kiezen voor blijvende samenwerking binnen het Werkvoorzieningschap. In het belang van alle inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt uit de gemeente", aldus IBN.

Een uitgebreide analyse in De Maas Driehoek van dinsdag 3 april.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant