Afbeelding

Vlag in top bij Merletgaarde

Wonen 64 keer gelezen
VIERLINGSBEEK – De nieuwbouw van Merletgaarde, het bouwproject met 23 woningen en een gezondheidscentrum in Vierlingsbeek, heeft het hoogste punt bereikt.

[image=210833]

Door het hijsen van een grote vlag markeerden Gerard Willems, projectleider namens Wonen Vierlingsbeek, en Geert Jan van Dijk (uitvoerder van Cornelissen Bouw) het bereiken van deze mijlpaal. Dat deden ze in aanwezigheid van toekomstige bewoners, directie en medewerkers van de wooncorporatie, participanten van het medisch centrum in aanbouw (huisartsenpraktijk, tandartsenpraktijk en fysiotherapiepraktijk) en medewerkers van bouw- en installatiebedrijven.

[image=210834]

Trots
Het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw werd gevierd met toespraken, een hapje en een drankje in de tijdelijk tot feestruimte omgebouwde toekomstige oefenzaal van fysiotherapeut Van Dongen.
Tonnie Strijbosch, directeur van Wonen Vierlingsbeek, kon trots melden dat de bouw voorspoedig verloopt. “Ik hoor van Grad Willems hoe het er aan toe gaat en dat is gewoon klasse”, complimenteerde hij de bouwers. Blij toonde hij zich ook over het gezondheidscentrum. “Hier brengen we de eerstelijns gezondheidszorg onder één dak.” Strijbosch wees op de omvang van het project. “Zo iets groots hebben we nog nooit gedaan en waarschijnlijk zullen we dat ook nooit meer doen.” Van de 23 woningen zijn er 13 koop- en 10 huurwoningen. “Voor de huurwoningen is veel belangstelling, kopers zoeken we nog.” Drie van de 13 woningen zijn verkocht. De resterende woningen zijn te koop van 190.000 tot 247.500 euro.

[image=210835]

Lovende woorden over de voortgang van de bouw werden ook gesproken door toekomstig gebruiker Wouter van Dongen, architect Mathieu Bulkens en Erik van Hout van bouwbedrijf Cornelissen. “Complimenten voor iedereen die hier letterlijk en figuurlijk zijn steentje aan bijdraagt”, zei Van Dongen gevat.

[image=210836]

De verwachting is dat het project eind juni wordt opgeleverd en na de zomervakantie officieel wordt geopend. Om het complex een naam te geven wordt via het dorpsblad in Vierlingsbeek een prijsvraag uitgeschreven.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant