Afbeelding

CDA en LOF zoeken nieuwe coalitiepartner

Politiek 16 keer gelezen
BOXMEER - De fracties van het CDA en LOF in Boxmeer zijn 'ontgoocheld door het optreden van de SP'. Daarmee dinstantiëren beide partijen zich van het besluit van de SP om haar wethouder met onmiddellijke ingang terug te trekken. CDA en LOF gaan nu samen op zoek naar een nieuwe coalitiepartner. In een gezamenlijke verklaring spreken de fractievoorzitters Twan Stiphout (CDA) en Frans van der Zande (LOF) nog geen voorkeur uit voor een mogelijke partner.

[image=210789]

"In voorbereiding op de raadsvergadering van 29 maart is de SP zonder enige vorm van overleg en discussie een eigen koers gaan varen. Als argument voor haar keuze worden hier twee zaken als oorzaak aangewezen. Volgens SP willen CDA en LOF inwoners met een bijstandsuitkering verplichten langdurig onder het minimumloon laten werken en daarnaast zouden CDA en LOF de toekomst van het regionale SW-bedrijf onnodig op het spel zetten", stellen beide fracties. "Zoals van coalitiepartners mag worden verwacht, is door CDA en LOF getracht om overleg te voeren over beide inhoudelijke punten, echter de SP maakte er geheel in strijd met de democratische spelregels een politiek dictaat van. CDA en LOF hadden graag een discussie gevoerd over minimum loon voor bijstandsgerechtigden in een re-integratietraject. Daarbij had het coalitieprogramma als basis gediend! Volgens CDA en LOF had het coalitieprogramma voldoende basis gegeven om tot een compromis te komen."

Bewering
"De bewering dat CDA en LOF de toekomst van het regionale SW-bedrijf op het spel zouden zetten is volledig onjuist", stellen CDA en LOF. "Dit wordt nogmaals duidelijk gemaakt in een recente brief van het college van Boxmeer waarbij duidelijk wordt gekozen om IBN, als enige regionaal SW-bedrijf te zien op het gebied van sociale werkvoorziening. Ook voor re-integratie blijft IBN in de toekomst een belangrijke partner. Daarnaast is Boxmeer een van de grotere afnemers als het gaat om facilitaire diensten die worden geleverd door IBN."
"CDA en LOF zijn van mening dat er tot voor kort altijd sprake is geweest van een constructieve samenwerking met de SP fractie in de gemeente Boxmeer. Sinds de laatste commissievergadering lijkt de slogan van de SP niet meer van toepassing op de SP fractie zelf, omdat zij niet meer open staat voor de mening van de coalitiepartners en zonder pardon de deur voor overleg heeft dichtgegooid. CDA en LOF nemen wel hun verantwoordelijkheid, ook in moeilijke tijden, en staan nog steeds achter het coalitieprogramma en hun wethouders. Wij gaan dus op zoek naar een nieuwe coalitiepartner."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant