Afbeelding

Start bouw huurwoningen Siebengewald

Wonen 36 keer gelezen
SIEBENGEWALD - In lijn met de eigen bouwprognoses is corporatie Destion gestart met de bouw van tien huurwoningen in het uitbreidingsplan St. Jozefstraat in Siebengewald. De gemeente Bergen zorgt voor de benodigde wijkvoorzieningen. Met de realisatie van deze woningen levert Destion een substantiële bijdrage aan de beoogde woningbouw in dit uitbreidingsplan.

[image=211080]

Het betreft tien levensloopbestendige woningen. De slaapkamer en de badkamer bevinden zich op de begane grond. Op de verdieping is een kamer die voor meerdere doeleinden te gebruiken is. Bijvoorbeeld als hobbykamer of tweede slaapkamer.

Doelgroep
De woningen zijn primair bedoeld voor de senioren in Siebengewald. Daarnaast leent dit type woning zich uitstekend voor meerdere doelgroepen. Mede door de multifunctionele kamer op de verdieping zijn dit ook geschikte woningen voor starters of kleine huishoudens.

Woningmarkt
Destion heeft in 2008 in haar ondernemingsplan haar visie op de woningmarkt in de regio uiteengezet. Deze is toekomstbestendig gebleken. De kern van deze visie is dat er met name levensloopbestendige woningen worden toegevoegd aan de markt. De (oudere) huurders die hier naartoe verhuizen laten een gezinswoning achter. Destion heeft een aantal van deze woningen gelabeld voor de verkoop. Dit betreffen dan betaalbare gezinswoningen voor de geïnteresseerde (startende) koper in onze regio.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant