Afbeelding

Gemeente Boxmeer wil directe opheffing Weijer

Kunst en cultuur 26 keer gelezen
BOXMEER - De gemeente Boxmeer wil dat het (interim-)bestuur van Stichting De Weijer per direct de opheffing van Cultureel Centrum De Weijer in Boxmeer in gang zet. Dat blijkt uit een vertrouwelijke brief die het college op 5 april heeft gestuurd aan het bestuur van het culturele centrum. Hiermee reageert de gemeente Boxmeer op de voorwaarden die het bestuur van De Weijer heeft gesteld om langer aan te blijven. Wethouder Hendriks had dit gevraagd, zodat er een passende oplossing gevonden zou kunnen worden.

[image=194375]

De door het bestuur van De Weijer gestelde voorwaarden zijn bij de gemeente Boxmeer dermate slecht gevallen dat zij het bestuur nu oproepen om de opheffing van De Weijer in gang te zetten, deze 'per 1 oktober 2012 vrij van personele/organisatorische/financiële verplichtingen op te leveren', 'huidige huurders te informeren over de continuering van het gebruik na 1 oktober 2012' en 'het interim beheer vanaf 1 mei 2012 vanuit uw eigen exploitatie in te vullen'.
De gemeente Boxmeer geeft daarbij aan dat zij bereid zijn om hierin een adviserende rol te spelen. Zij ontraden het advies van het Weijer-bestuur om directeur Beijers te benoemen tot interim-manager, 'vanwege de mogelijk verregaande financiële consequenties'.

Voorwaarden
De voorwaarden die bij de gemeente Boxmeer in het verkeerde keelgat zijn geschoten, en die tijdens een overleg op 15 maart 2012 door het Weijer-bestuur werden toegelicht, zijn onder andere dat het bestuur stelt dat 'zij alleen verantwoordelijk is voor de huidige 2012-begroting en dat de gemeente Boxmeer moet opdraaien voor eventuele extra tekorten in de exploitatie "die onvoorzien ontstaan wegens bijvoorbeeld het verder verminderen van de huurinkomsten".'

Ontstaansgeschiedenis
Het bestuur van de Weijer liet begin januari weten haar functie per medio 2012 neer te leggen, onder andere 'omdat zij geen verantwoordelijkheid wenst te nemen van de door de gemeente gewenste overgang naar een commerciëler centrum en dat het bestuur zich niet kan vinden in de extra voorgenomen bezuinigingen die opgelegd worden aan De Meander en De Weijer in 2013 en 2014'.

Verantwoordelijkheid
"Wij vertrouwen er op dat u, naar aanleiding van uw besluit, uw verantwoordelijkheid neemt, zodat Sociaal Cultureel Centrum de Weijer per 1 oktober 2O12 als een volledig 'schone' Weijer-organisatie overgedragen kan worden aan een volgende huurder/exploitant", schrijft de gemeente Boxmeer tot slot.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant