Afbeelding

Randweg: Provincie houdt vast aan tracé 2

Politiek 4 keer gelezen
HAPS - Gedeputeerde Van Heugten van de provincie Brabant houdt vast aan tracé 2 van de Randweg Haps. Dat blijkt uit een gesprek tussen Van Heugten en wethouder Stoffels en burgemeester Hillenaar van de gemeente Cuijk. In de notulen van dit gesprek staat dat Van Heugten 'betreurt dat niet eerder helder is gecommuniceerd dat de provincie uiteindelijk het tracé van haar eigen weg bepaalt'.

[image=208687]

De provincie heeft meermaals haar voorkeur voor tracé 2 uitgesproken, maar pas op de dag van de raadsvergadering van 26 maart werd duidelijk dat een andere keuze tot 'herprioritering van het project zou hebben kunnen leiden'.

Toelichting
In het gesprek tussen Hillenaar, Stoffels en Van Heugten, twee dagen na de raadszitting (op 28 maart) in Den Bosch, heeft de gemeente Cuijk het raadsbesluit (voor tracé 1) toegelicht. Daarin werd aangegeven dat de provincie vasthoudt aan haar eerder gemaakte keuze voor tracé 2. "Het betreft hier een directere route die minder schade toebrengt aan het landschap en de bedrijfsvoering van een aantal bedrijven, waarbij geen enkele norm m.b.t. o.a. luchtkwaliteit wordt overschreden en waarvan de kosteneffectiviteit hoog is", aldus de provincie. "De provincie voelt zich hierbij niet belemmerd door o.a. de verdeeldheid in de raad en de in de raad aangenomen motie."

Uitstel
"Wel hebben we drie weken uitstel gekregen, waarin ons (gemeente Cuijk) de mogelijkheid is geboden om de SSK-raming voor de Randweg verder uit te werken. We hopen hierdoor een voorstel aan te kunnen bieden waaruit blijkt dat het verschil qua kosten tussen beide tracés nagenoeg gelijk is. Hierdoor zal de kostenefficiency, één van de belangrijkste argumenten van de provincie om te kiezen voor tracé 2, minder relevant worden voor de uiteindelijke keuze", legt wethouder Stoffels uit.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant