Afbeelding

Uniek muziekfeest met OEF

Muziek 65 keer gelezen
OPLOO - Op vrijdag 1 juni vindt in Oploo het evenement Schik Happens plaats. Het wordt meteen het toneel van een unieke gebeurtenis: de band OEF treedt na 10 jaar voor één keer weer op. Het optreden vindt plaats in de feesttent op het voetbalveld in Oploo.

[image=211557]

De legendarische band uit Oploo werd in 1987 opgericht en trad met veel succes in vooral Zuid Nederland op. Zij waren één van de bands die dialectpop populair maakten. Met hun aanstekelijke ‘pretfolk’ wisten zij een grote schare fans voor zich te winnen. In hun carrière maakten zij 3 CD’s. Ondanks het succes kwam de sleet er bij de feestband uit Oploo na 15 jaren in en werd besloten om als OEF te stoppen. Met een enorm concert in het van mensen uitpuilende dorpshart van Oploo werd een groots afscheid gevierd. Enkele muzikanten zijn in andere formaties verder gegaan. Sinds die tijd heeft de band niet meer als OEF op het podium gestaan. Verzoeken in het verleden om als OEF nog op te treden zijn altijd van de hand gewezen. Tot het verzoek dat vanuit de Oploose jeugd kwam.

Overlevering
Het waren Joris Verberk en Tomec Rutten die al lang met een plan rond liepen. Onder de jongeren is OEF nog steeds populair. Zij draaien de CD’s van OEF nog regelmatig. OEF hebben ze echter nooit bewust op zien treden. Ze kennen de verhalen over de optredens uit de overlevering. Het voornemen om de band toch één keer aan het werk te zien werd uitgewerkt tot een plan en met dat plan werden de voormalige bandleden overgehaald om nog één keer als OEF op het podium te klimmen. Joris: “Ik maak zelf ook muziek. We spelen soms ook een nummer van OEF en merken dat het altijd aanslaat. Toen OEF nog optrad zat ik nog op de basisschool. Ik heb ze toen wel gezien maar weet daar niet zoveel meer van. Toen kwam het idee om een optreden van OEF te regelen”. “We zijn alle muzikanten van OEF langsgegaan met de vraag of ze nog één keer op willen treden”, zo vult Tomec aan. “Wij hebben aangeboden om alles te organiseren. En zo is het balletje gaan rollen”.

Voorverkoop
De initiatiefnemers hebben meteen besloten om dit eenmalige optreden aan te grijpen om een nieuwe traditie te starten. Het evenement krijgt de naam “Schik Happens”. Het is de bedoeling om na de eerste Schik Happens met het optreden van OEF ook in de toekomst evenementen onder die naam te gaan houden. Hoe dat er uit gaat zien is nog niet bekend. “Eerst maar eens dit feest in goede banen leiden”, zo verteld Tomec met een brede lach.
Schik Happens met OEF vindt plaats op vrijdag 1 juni in Oploo. Er zijn 1500 kaarten beschikbaar in de voorverkoop. De voorverkoop is gestart op dinsdag 10 april. Voorverkoopadressen en nadere informatie zijn te vinden op de website www.schikhappens.nl en/of www.facebook.com/schikhappens.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant