Afbeelding

Zilveren insigne voor Joke Verstegen

Kunst en cultuur 88 keer gelezen
STEVENSBEEK - Tijdens de dinsdag gehouden ledenvergadering van Heemkundekring ‘Stevensbeek 50’ werd archivaris Joke Verstegen-Weijmans onderscheiden met het Zilveren Draaginsigne van het Brabants Heem.

De onderscheiding werd uitgereikt door Harrie Boot, secretaris van Brabants Heem, de overkoepelende organisatie van 123 heemkringen in Noord-Brabant (samen 30.000 leden).

[image=211893]

Samen
In zijn toespraak memoreerde Boot aan de verdiensten van Joke Verstegen voor haar dorp en het dankbare werk dat ze deed voor haar vereniging. Joke, die na 15 jaar intensief archiefwerk deze taak neerlegt, ontving van Boot naast de speld ook een oorkonde en van het bestuur van haar vereniging een cadeau en bloemen. Ze sprak haar dank uit. “Ik krijg deze onderscheiding maar het is van ons allemaal. Want we doen het samen.”

[image=211894]

Voorzitterschap
Heemkundekring ‘Stevensbeek 50’ kreeg tijdens de vergadering ook een nieuwe voorzitter. Herman van der Cruijsen (76), die 12 jaar de voorzittershamer had gehanteerd, droeg deze over aan Gerard de Baaij. Deze was kort daarvoor unaniem als nieuw bestuurslid gekozen. De Baaij stak de loftrompet over Van der Cruijsen, die sinds 1988 bestuurslid was. Er was een cadeau voor Van der Cruijsen en diens echtgenote ontving een ruiker bloemen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant