Afbeelding

Proms wordt ‘feest der herkenning’

Kunst en cultuur 57 keer gelezen
ZIJTAART – Seitert Goes Proms en Proms 4 kids tellen af. Op dit moment wordt nog hard gewerkt aan de opbouw van de zaal, maar komend weekend staan Fanfare Sint Cecilia en het opleidingsorkest helemaal klaar voor hun proms-festivals. Voorzitter Anja Heerkens belooft een ‘feest der herkenning’.

[image=211901]

“Sjeminee, is dit amateur? Dat heb ik echt een paar keer gedacht.” Voorzitter Anja Heerkens kijkt terug op het paasweekend, toen de verschillende disciplines voor het eerst sámen repeteerden. Gelukkig geen onaangename verrassingen, aldus Heerkens, alleen maar enthousiasme. Er is geen speciaal thema, licht de voorzitter toe, het repertoire varieert van modern tot klassiek: “We hebben Rolling in the Deep van Adele en Thriller van Michael Jackson, maar ook Malle Babbe van Rob de Nijs. Voor de meeste bezoekers zal het een feest der herkenning zijn.” Het fanfareorkest, de slagwerkgroep en de oudste majoretten worden aangevuld met een aantal solisten, het regionale popkoor Klik en enkele musici. Zo treedt ook Robbert van Asseldonk, voormalig saxofonist van BZB twee keer op. De presentatie is in handen van Bart van Liempd.

Proms 4 Kids
Zondagmiddag gaan opleidingsorkest, jeugdslagwerkgroep, de jongste majoretten en de band Yellow Pants samen op wereldreis. Onderweg beleven ze allerlei avonturen. Daarbij wordt gedanst, gezongen, circusacts opgevoerd, toneelg-speeld en vooral véél muziek gemaakt. Daarnaast is hun reis over de wereldbol op een mega-groot scherm te volgen.

Seitert Goes Proms is zaterdag 21 april om 20.30 uur. Kaartjes kosten € 15,- (zitplaatsen zijn uitverkocht); Proms 4 Kids is zondag 22 april om 14.00 uur. Kaartjes kosten € 5,-. De voorstellin-gen zijn in Dorpshuis ’t Klooster in Zijtaart. Kaarten zijn verkrijgbaar in Café-zaal Kleijngeld, in Hetty’s Dorpswinkel of via .

[image=211899]

[image=211900]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant