Afbeelding

Eerste prijs voor Udens schrijftalent

Kunst en cultuur 41 keer gelezen
MILL - De 10-jarige Janneke Gerrits uit Uden heeft met haar fantasievolle verhaal de eerste prijs had gewonnen van een verhalenwedstrijd bij de Biblio Plus in Mill.

[image=211944]

Jong en oud werd uitgenodigd om een verrassend verhaal over een bijzondere ontmoeting in te sturen. Janneke's verhaal gaat over een meisje dat helemaal niet van boeken houd maar door een hele bijzondere ontmoeting ontdekt dat lezen toch heel plezierig kan zijn. Wie het hele verhaal wil lezen kan terecht in de bibliotheek van Mill waar Janneke's verhaal ter inzage op de leestafel ligt. Het volgende fragment werd op het podium voorgelezen:

Rosa krijgt straf, ze moet het boek lezen! Dat vind Rosa het verschrikkelijkste wat er is. Ze moet naar boven naar haar kamer. Mama doet de deur op slot dus kan ze er niet uit.
Rosa bladerde in het boek en er stonden allemaal toverspreuken in van A tot Z. Ze kijkt in het boek bij de S. Er staan toverspreuken bij zoals: snoep toveren, slank worden, sigaar toveren en nog veel meer dingen. Opeens ziet ze bij de W weglopen naar de elfenwereld!
Ze leest de spreuk hardop: wegveeg welewel wernerel watertang wengeweng ik wil hier weg!!!
Rosa ging door een soort draaikolk en daardoor werd ze zo moe dat ze in slaap viel. Toen ze weer wakker werd was ze in een soort sprookjeswereld!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant