Afbeelding

Genomineerden Dr. PeelenCultuurprijs bekend

Kunst en cultuur 17 keer gelezen
BOXMEER - De gemeente Boxmeer heeft drie verenigingen en één persoon genomineerd voor de Dr. PeelenCultuurprijs 2012. De genomineerden - voorgedragen aan B en W door een onafhankelijke selectiecommissie - zijn Rieckevorts Heem, Op de Tôffel, Sambeeks Heem en Roel Verheggen. De prijsuitreiking is donderdag 17 mei om 17.00 uur in Cultureel Centrum De Weijer in Boxmeer.

[image=211780]

Heemkundevereniging Rieckevorts Heem verdient de nominatie voor haar inzet voor het behoud van het cultureel erfgoed van Rijkevoort. Jong en oud wordt hierbij betrokken, denk hierbij aan de museumwinkel ‘erven Verbruggen 1914’ waar o.a. tentoonstellingen te zien zijn. Een van de drijvende krachten achter ‘Rieckevorts’ Heem is Harrie Nabuurs. Mede door zijn tomeloze inzet is ‘Rieckevorts Heem’ in 2001 opgericht en heeft het sindsdien veel bereikt.
Stichting ‘Op de Tôffel’ verdient de nominatie voor de organisatie van het jaarlijks terugkerende, gratis toegankelijke festival ‘Op de Tôfel’. Ieder jaar verzorgt de stichting een uitstekend en divers programma waarmee ze veel doelgroepen weten te bereiken. De stichting zet het dorp Vierlingsbeek en daarmee de gemeente Boxmeer met ‘Op de Tôffel’ goed op de culturele kaart. Het festival heeft inmiddels een grote regionale en zelfs landelijke uitstraling en bekendheid.
Stichting Sambeeks Heem zet zich enorm in voor het behoud van het cultureel erfgoed van Sambeek en wordt daarvoor genomineerd. Vooral de uitgave van tijdschrift ’t Duvelsklökse’ is reden voor de nominatie. Met veel inzet en vakmanschap maken vooral René Klaassen en Jos Kuijpers met dit tijdschrift een breed scala aan cultuurhistorische onderwerpen van Sambeek interessant voor anderen.
Roel Verheggen verdient de nominatie vanwege zijn veelzijdigheid. De talentvolle Verheggen zingt, is fluitist, dirigeert en coacht op hoog niveau. Hij is een groot musicus, bescheiden en stelt zich ten dienste van de gemeenschap.
De winnaar krijgt een door kunstenaar Sias Fanoembi vervaardigd bronzen beeldje van Dr. Peelen en een geldbedrag van 500 euro.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant