Afbeelding

Burgemeester Gennep: voordracht De Koning

Politiek 7 keer gelezen
GENNEP - De gemeenteraad van Gennep heeft in een besloten vergadering een besluit genomen over de aanbeveling aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor de benoeming van een nieuwe burgemeester. De aanbeveling bevat twee namen, waarvan de eerste naam in de daarop volgende openbare raadsvergadering bekend is gemaakt. Als eerste wordt voorgedragen voor de benoeming de heer Peter de Koning uit Steenbergen.

[image=212732]

De Koning is 58 jaar, gehuwd en lid van de VVD. Hij heeft een ruime ervaring in het openbaar bestuur. Zo was hij lid van de gemeenteraad van Ridderkerk van 1990 tot 2006, waarvan sinds 1998 fractievoorzitter. Van 2006 tot 2010 was de heer De Koning wethouder in de gemeente Ridderkerk met in zijn portefeuille: financiën, belastingen, planning en control, verkeer en openbaar vervoer, watermanagement, informatiemanagement, dienstverlening, procesbesturing en Wijkbestuurder van Slikkerveer.

Veelzijdig
Sinds 2010 is de heer De Koning wethouder van buiten de raad in de gemeente Steenbergen (Noord-Brabant). Daar heeft hij de portefeuille bedrijfsvoering, economische zaken, integrale handhaving, beheer accommodaties en sport. Daarnaast is hij projectwethouder voor de inpassing van de A4, de realisering van het Agro Foodcluster West-Brabant, het Project Stadshaven Steenbergen, de Multifunctionele accommodatie Kruisland en de Sportaccommodatie Welberg. Hij is in Steenbergen tevens loco-burgemeester en kernwethouder voor de Kern Dinteloord.

Aanbeveling
De gemeenteraad van Gennep is van mening dat de heer De Koning voldoende bestuurlijke ervaring heeft die past in de competenties, zoals deze in de profielschets zijn opgenomen. Hij is open en communicatief en straalt gezag uit zonder autoritair te zijn. De heer De Koning heeft er tijdens de gesprekken blijk van gegeven een goed inzicht te hebben in de functie van burgemeester. Door zijn ervaring met bestuurlijk zware onderwerpen is hij heel geschikt om invulling te geven aan het burgemeesterschap van Gennep. Verder is de gemeenteraad van mening dat de heer De Koning een goede visie op de regio heeft en dat hij een goede rol kan spelen op dit niveau.
De Minister doet op basis van de aanbeveling van de gemeenteraad een voordracht aan Hare Majesteit de Koningin, die beslist over de benoeming van de burgemeester. Wanneer het Koninklijk Besluit hierover komt, is op dit moment nog niet aan te geven. De voorzitter van de vertrouwenscommissie, de heer Paul Wessels, heeft de heer De Koning tijdens een telefoongesprek van harte gefeliciteerd met de aanbeveling en de heer De Koning heeft gemeld dat hij er naar uitziet om kennis te maken met de Gennepse gemeenschap.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant