Afbeelding

Massaal ‘Lang zal ze leven’ bij afscheid Toon van Kessel

Religie 221 keer gelezen
HAPS - Het is in de dorpsgemeenschap van Haps ingeslagen als een bom, het onverwachte afscheid van pastoor Toon van Kessel. Het opzienbarende nieuws bracht vele dorpsgenoten de afgelopen tijd in beroering.

Iedereen wist dat het moment zou aanbreken dat de krasse pastoor Van Kessel zou besluiten om te stoppen maar dat het einde zo abrupt en zo onverwacht zou komen leidde tot vele vraagtekens. Een grote leegte is ontstaan met het door het Bisdom geregisseerde vertrek van de geliefde pastoor.

[image=213233]

Toon van Kessel, die in 2009 zijn 60-jarig priesterschap vierde, diende ruim veertig jaar de parochie Sint Nicolaas. Vele mooie, maar ook vele droevige momenten wist hij op een onnavolgbare wijze te begeleiden en altijd stond hij klaar voor de inwoners van Haps.
Op initiatief van enkele dorpsbewoners werd voor Toon van Kessel, die vrijdag 91 jaar werd, binnen vier dagen een passend eerbetoon geregeld. Heel Haps werd opgetrommeld om aanwezig te zijn op het kerkplein om daar voor hem het ‘Lang zal hij leven’ te zingen en te spelen met een daverend applaus tot slot.
Het was onvoorstelbaar hoeveel mensen gehoor gaven aan de oproep. Hartverwarmend was het dat al die mensen zo hun grote waardering toonden voor al die jaren dat hij er was voor hen, voor de hele Hapse gemeenschap. Velen bedankten de vertrekkende pastoor persoonlijk en wensten hem alle gezondheid voor de toekomst.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant