Afbeelding

Langere afstanden op Avond4daagse Boxmeer

Sport 9 keer gelezen
BOXMEER - De Avondvierdaagse Boxmeer kent per dag maar liefst vijf verschillende afstanden. Dat zijn de 5, 10, 15, 20 en 25 km. Boxmeer biedt dus ook de mogelijkheid om vier dagen op de langere afstanden van 15, 20 en 25 km te lopen. Dat is dus een hele klus! De ene voet voor de andere zetten is niet zo’n kunst, maar vier dagen op rij een flinke afstand wandelen is een prestatie.

[image=213378]

Vast staat dat mensen die iedere dag bewegen zich fitter voelen. Vraag je aan iemand wat hij het belangrijkste in zijn leven vindt, dan wordt meestal geantwoord: mijn gezondheid. Stel je vervolgens de vraag: “En hoeveel tijd besteed je daaraan?”, dan zie je dat voordat je een antwoord krijgt dat vele mensen zich realiseren dat er veel te weinig tijd aan wordt besteed.
De Avondvierdaagse kan deze mensen helpen een impuls te geven door de uitdaging aan te gaan een aantal dagen achtereen die tijd er juist wél aan te besteden. En dan kan men uiteraard beginnen met een kortere afstand, dat is wel zo verstandig.

Langer
Gebleken is dat vele wandelaars op zoek zijn naar mooie wandelroutes die op een gunstige tijd gewandeld kunnen worden en een mooie uitdaging vormen. Die kunnen terecht bij de Avondvierdaagse Boxmeer. De langere afstanden zijn namelijk een mooie gelegenheid om eens na te gaan hoe het staat met de conditie en, voor degenen die aan het trainen zijn voor de Nijmeegse Vierdaagse, een op het goede moment in te passen aantal dagen ter voorbereiding daarop. Ook in die voorbereiding moet men immers langzaam aan de te lopen afstanden opbouwen en ook rond die periode eens testen hoe het is om meerdere dagen achtereen te lopen.

Variatie
Feit is dat hoe groter de te lopen afstand is er ook meer variatie in de routes kan worden aangebracht. Dit betekent dat de wandelaars op de langste afstanden tot in Vierlingsbeek, Sint Anthonis, Oeffelt en Beugen gaan wandelen. De ene keer door een bosgebied, de andere keer door het Maasheggengebied en ook over mooie geasfalteerde wegen waarop de kilometers gemaakt kunnen worden.

Gunstig
Waar de wandelaars in hun voorbereiding op de Nijmeegse nogal eens tegenaan lopen is het feit dat wandelen nu eenmaal ook veel tijd vergt. Gemiddeld wordt zo’n 5 a 6 km per uur gewandeld, dus tel maar uit. Vaak wordt hier het weekend aan besteed, maar doordat de Boxmeerse Avondvierdaagse ook de langere afstanden aanbiedt is het mogelijk om in het trainingsschema deze wandelingen in te passen na een gewone dag werken. De langere afstanden kunnen vanaf 16.30 starten. Dat biedt een extra inspanning, maar ook een heerlijke ontspanning. Kost geen vrije dagen.

Uitdaging
Is men uitgeloot voor de Nijmeegse Vierdaagse dan is te overwegen om Boxmeer als een goede andere uitdaging te zien. Toch alles bij elkaar 100 km die in vier dagen maximaal gewandeld kunnen worden. En als blijk van het behalen van de prestatie beloond wordt met een medaille. Het is (alleen voor de langere afstanden) mogelijk om ook een paar dagen te wandelen als dit beter in het trainingsschema of agenda past. Tja, dan geen medaille, maar wel een paar mooie wandelingen die volbracht kunnen worden.

Start- en finishtijden
25 km: starten tussen 16.30 en 18.00 uur; finishen uiterlijk 23.00 uur
20 km: starten tussen 16.30 en 19.00 uur; finishen uiterlijk 23.00 uur
15 km: starten tussen 16.30 en 19.00 uur; finishen uiterlijk 23.00 uur
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant