Afbeelding

OEF haalt alles uit de kast

Muziek 135 keer gelezen
OPLOO – Dat het zondag eindelijk eens prachtig zonnig lenteweer was, dat lokte velen naar buiten. Niet echter een aantal ‘uitverkorenen’ in Oploo, want die hadden een vrijkaart voor de generale repetitie van het optreden dat de dialectgroep OEF op 1 juni in eigen dorp gaat verzorgen.

[image=213664]

De fans, die deze zondag gemoedelijk op een kruk of aan een hangtafel de repetitie volgen, genieten zichtbaar van ‘Schik Happens’, zoals het concert is gedoopt. Hier hangt sfeer, dit is onmiskenbaar de OEF-sound uit de koker van tekstschrijver en componist Vin Baltussen. Snerpend gitaarspel van Jos Wijnands, de warme klanken uit het accordeon van René Rutten én zanger Guido op zijn best. En ook de blazers en ritmesectie laten zich horen. Het is duidelijk: OEF haalt alles uit de kast. “We hebben al een keer of tien gerepeteerd en vanaf het begin loopt het heel lekker”, zegt bassist Mat Kuijpers. Net als Mat zijn alle oud-leden van OEF, behalve de overleden Piet Heijligers, van de partij. Inclusief nestor Jo Kluijmans, die nog een keer als slaggitarist zijn Fender zijn bespelen.

[image=213666]

Uitverkocht
Wie een kaartje heeft voor 1 juni, mag zich verheugen op een avond waarop alle bekende nummers de revue passeren. “Het wordt een wervelende show, met een heel bijzonder podium”, vertelt Vin Baltussen. “Bij een aantal nummers hebben we historische filmbeelden op een megascherm en voor de lichtshow hebben alles uit de kas(t) getrokken.” Toen de band begon waren het wilde twintigers, nu zijn bedaarde huisvaders van rond de vijftig. Maar hier zijn ze als vanouds, met kwinkslagen en een luchtig verpakte muziekshow. “Want die streken van toen, die gaan er toch nooit uit”, lacht frontman Baltussen.
Kaarten voor de eenmalige muzikale herbeleving ‘Schik Happens’ zijn er overigens niet meer, want de 1550 plaatsen in de tent waren binnen een paar dagen uitverkocht. “We hebben de tent al een stuk groter gemaakt, en toch hebben we wel duizend mensen moet teleurstellen. Een tweede optreden, dat zat er jammer genoeg niet in”, vertelt Baltussen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant