Afbeelding

Nieuw parcours Halve Marathon Gennep

Sport 99 keer gelezen
GENNEP - De 28e editie van de Halve Marathon ondergaat een belangrijke wijziging. Voor het hardloopfestijn op vaderdag 17 juni heeft de organisatie, de atletiektak van SV Vitesse’08 gekozen voor een compacte route van circa 5.300 meter die afhankelijk van de afstand een aantal malen afgelegd wordt. De route met start en finish voert door de kern van Ottersum.

[image=214411]

Met de koerswijziging komt de organisatie tegemoet aan de wensen van de sponsors en de gemeente Gennep. “In het oude parcours waren de Hommersomseweg bij Centerparcs het Heijderbos en de rotonde bij de Brabantweg de knelpunten. Deze worden nu vermeden”, zegt speaker Jan van Wissing, die al jaren lid van de organisatie is.

Afstanden
Op het programma voor de Halve Marathon staan de Bambinoloop (start 10.50 uur) voor de kleintjes tot en met 5 jaar, de 5.3 en 10.5 kilometer (start 11.00 uur) en de Jeugdloop (tot en met 12 jaar) over 685 meter (start 11.03 uur). Hoofdmoot is de Halve Marathon (21.1 kilometer) die om 11.13 uur uit de startblokken komt.

Route
De route voor de 5.3 en 10.5 kilometer en de Halve Marathon start in de Zandstraat ter hoogte van het oude pand van Expert. Via de Nieuwstraat en Niersweg, Nijmeegseweg en Kleineweg wordt koers gezet naar Ottersum. Daar wordt trekken de lopers door de Sint Jansstraat, Wilhelminastraat, Lambertusstraat, Sint Jansstraat de Siebengewaldseweg ingeslagen. Via de Oordseweg, Looiseweg, Picardie, Niersdijk en Zuidoostwal wordt gefinisht op de Zandstraat.
De voorinschrijving loopt tot en met woensdag 13 juni. Dat kan via de link op site www.vitesse08.nl en rechtstreeks via www.inschrijven.nl. Inschijven op de wedstrijddag kan tussen 9.00 en 10.30 uur in het stadhuis op de Markt in Gennep.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant