Afbeelding

Achtste wereldtitel bankdrukken Ielja Strik

Sport 35 keer gelezen
CUIJK - Ielja Strik, meervoudig Wereldkampioene Powerliften vertrok afgelopen week samen met haar teamgenoten uit de Nederlandse Powerlift ploeg naar Pilsen - Tsjechië voor het Wereld Kampioenschap Bankdrukken 2012. En met de titel komt ze terug naar Cuijk.

[image=214583]

Vanaf woensdag waren er wedstrijden in diverse gewichtsklassen. Strik zelf kon vrijdag 25 juni haar krachten tonen. De voorbereidingen waren kort, maar bleken voldoende om voor de achtste keer op een rij met de wereldtitel naar huis te komen.
Het lijkt zo gewoon te worden maar niets is minder waar. In de nieuwe categorie 'tot 84 kilogram' (voorheen tot 89 kilogram) blonk Strik wederom uit. Het is maar een verschil van 5 kilo, maar als je 5 kilo spieren moet 'afvallen' kost dat enorm veel kracht. De klasse tot 84 kilo is nieuw en Strik wilde persé tot deze groep behoren.
Er hoeft maar een heel klein detail fout te gaan en een beurt wordt afgekeurd. Zo startte Strik met 165 kilo. Voor haar niet zo heel veel maar zelfs voor de rest van de wereldtop al bijna maximaal. Een bankdrukbeurt uit het boekje. In de tweede ronde werd 170 kilo op het halter geschoven. Wederom drukte Strik deze enorme hoeveelheid naar het leek met gemak. 170 kilo was genoeg om wereldkampioen te worden. Ze flikte het weer. Niet alleen voor maar direct na deze beurt galmde de bekende Strik deun door de speakers van de sporthal. Het publiek vind het geweldig.
In haar laatste beurt probeerde ze voor een nieuw record te gaan door 177,5 kilo te drukken. Een klein technisch foutje in de laatste centimeters van het uitstoten zorgde voor een afgekeurde beurt. Maar het was maar net. Nederland is weer een wereldkampioen rijker.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant