Afbeelding

Start Flyball in Vianen

Sport 24 keer gelezen
VIANEN – De Kynologen Vereniging Land van Cuijk start zondag 3 juni met Flyball. De eerste training van deze sport voor balverliefde honden en hun baasjes vindt plaats op het terrein van de vereniging in Vianen.

[image=215075]

Flyball is bij uitstek geschikt voor honden van tenminste twaalf maanden oud, die de cursus Elementaire Gehoorzaamheid met goed resultaat gevolgd hebben. De moeilijkheid bij flyball is dat de honden de poot niet of niet juist op de bak plaatsen (zie foto), de bal niet vangen of niet alle hindernissen nemen, zowel op de heenweg als de terugweg.
Er moet dus flink getraind worden. Het doel van de Kynologen Vereniging Land van Cuijk is daarom in eerste instantie het plezier van de flyball te beleven door lekker bezig te zijn met de hond(en). Grote en kleine honden kunnen in één team lopen, doordat de horden worden afgestemd op de kleinste hond in het team. Voor meer informatie zie website www.kvlandvancuijk.nl of kom op een zondag om 10.30 uur eens langs in de Diepestraat 16 in Vianen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant