Afbeelding

Zustergemeente Sigmaringen bezoekt Boxmeer

Politiek 87 keer gelezen
BOXMEER - Een delegatie van de jumelagegemeente Sigmaringen brengt vanaf 8 juni een meerdaags bezoek aan de gemeente Boxmeer. Hierbij zijn een delegatie van het gemeentebestuur, leden van de bestuurscommissie, gemeenteraad en vertegenwoordigers van de pers en verschillende verenigingen aanwezig.

[image=192596]

Het gezelschap brengt op zaterdag 9 juni een bezoek aan de Floriade. Extra interessant voor de bezoekers, omdat Sigmaringen volgend jaar haar eigen 'Gartenschau' organiseert. Later die dag krijgen de Duitse gasten een rondleiding langs mooie en belangrijke plaatsen van de gemeente en in de avond wordt er samen voetbal gekeken. Zowel Nederland als Duitsland spelen een wedstrijd, al is het dan (nog) niet tegen elkaar.
Het gezelschap bezoekt zondag 10 juni de Vaartmis in de Petrusbasiliek en is er de mogelijkheid deel te nemen aan de Boxmeerse Vaart.

Jubileum
De zustergemeenten vierden vorig jaar het tienjarig jubileum van de jumelage in Sigmaringen. Al veel sport-, kunst- en muziekverenigingen brachten elkaar in die tien jaar over en weer een bezoek.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant